Londra Üniversitesinde ‘ Ramazanda Üretelim’ Eğitim Kursu

Londra Üniversitesinde ‘ Ramazanda Üretelim’ Eğitim Kursu

Ramazan ayının yaklaşması ile ‘ramazanda üretelim’ ünvanı ile bir eğitim dönemi Londra Queen Mary üniversitesinde yapılacaktır.

 Bu hızlandırılmış eğitim kursu Londra İslam Araştırmaları ve Eğitim Enstitüsü tarafından 21 Mayıs’ta düzenlenecektir.

Bu dönem, geçen Ramazanlarda yeterince faydalanamayan ve bundan rahatsız olan kişiler için günlük hayatın her alanında İslam öğretilerinin kullanımı için pratik öneriler ve Allah’a yakın olmak için Ramazan ayından azami ölçüde faydalanmak isteyenler için düzenlenmektedir.

Bu dönem konuları irade gücünün artmasında orucun etkileri, zihinsel gücün artmasında orucun etkileri, sağlık için oruç tutmanın önemi, ramazan ayında termerküz gücünü kaybetmeme, yeni alışkanlıkları oluşturmak için ramazan ayı fırsatından faydalanma ele alınacak konulardır.

Müslüman bir genç olan Muhammed Faris ‘yapıcı Müslüman’ hareketini oluşturması hatırına dünyada 500 en etkili Müslümandan biri olarak bilinir. Bu dönemde en son fikirler ve teknikleri sunacaktır.

Yapıcı Müslümanlar hareketi, İslam yaşam metodunu yapıcı şekilde canlandırmak için yeni ve yenilikçi fikirler sunmaktadır. 

O daha önce Londra üniversitesinde ‘yapıcı Müslüman’ başlığı altında bir eğitim dönemi düzenlemiştir. Bu kezde ‘Ramazanda üretelim’ eğitim dönemi ile bu üniversiteye gelmektedir.