Kur’an Nesli Derneğinde Vahdet Haftası Kutlaması

Kur’an Nesli Derneğinde Vahdet Haftası Kutlaması

Allame Tabatabai Kur’an Nesli Derneğinde peygamber efendimiz (s.a.a) ve İmam Sadık (a.s)’ın doğumu kutlandı.

Allame Tabatabai Kur’an Nesli Derneği'nde Peygamber Efendimiz (s.a.a) ve İmam Cafer-i Sadık'ın (a.s) doğum günleri kutlandı.

 

Allame Tabatabai Kur’an Nesli Derneği'nde kurs öğrencileri tarafından Fahr-i Kâinat Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.a) ve İmam Cafer-i Sadık'ın (a.s) Kutlu Doğumu ve Vahdet Haftası münasebetiyle 18 Aralık 2016 Pazar günü Kutlama merasimi düzenlendi.

Kur’an Nesli Derneği öğrencileri tarafından düzenlenen program Mehdi Alemdar Koca'nın Kur’an tilavetiyle başladı ve ardından dernek başkanı Üstat Veli Koca’nın konuşması ile devam etti. Konuşmada Peygamber Efendimizin hayatı süreci bir bütünüyle İslam ümmeti tarafından örnek alınmasına vurgu yapıldı.


Üstat Veli Koca: "Biz ümmetin, bu yıl her zamankinden daha da fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Ortak düşmanlarımız olan İslam düşmanları ümmetin birlik ve beraberliğini bozmak için her zamandan daha fazla topluma fitne ve fesat sokmaktadır ve bizim bu tür fitne, fesat ve provokasyonlara karşı uyanık olmamız gerekmektedir." dedi ve sözlerine şöyle devam etti: "Vahdet Haftası birlik, beraberlik ve dayanışma için en güzel fırsattır. Bir olan Allah, O'nun Resulü Hz. Muhammed ve Âli (Ehl-i Beyti), yüce kitabımız Kur’an ve kıblemiz Kâbe birlik ve beraberliğimiz için yetecek en önemli sebeplerdir."

Konuşmanın ardından kurs öğrencilerinden Kadir Akbalık güzel sesiyle Arapça ve Türkçe ilahileriyle dinleyenleri mest etti. Emre Şayir, Vahdet Haftası hakkında hazırlamış olduğu kompozisyonunu okudu ve kursumuzun kız öğrencilerinden Hatice Korhan, Peygamber Efendimiz hakkında güzel şiir okudu. Kursun minik öğrencileri de vahdet hakkında ayet-i şerif ve mealini sesli ve işaret dilinde okuyup, koro halinde ilahilerini seslendirdiler.

Programın devamında Peygamber Efendimizin hayatı hakkında bir de yarışma düzenlendi. Düzenlenen yarışmada her sınıftan ikişer öğrenci kendi sınıfını temsil ederek; toplam 16 öğrenci kıyasıya yarıştı. Yarışmada Masume Atam ve Fatıma Erdoğan birinci, Ali Rıza Kızılkaya ve Mehdi Ünlü ikinci oldular. Yarışmadan sonra birinci, ikinci ve derneğin başarılı öğrencilerine hediyeler verildi. Saat 10:30’da başlayan merasim öğle namazının kılınmasıyla son buldu.

 

Kutlama Merasiminden Kareler