Kur’an Mahfillerini Boş Bırakmayalım

Kur’an Mahfillerini Boş Bırakmayalım

Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi

Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi tüm ilimlerin kökünün Kur’an’a dayandığını söyledi ve ekledi: Bu ilim kaynağından hakkıyla istifade etmek için çaba sarf etmeliyiz. Kur’an’ı dünya ve ahret saadetimiz için yol haritası kılmalıyız.

Kum İlim Havzasının büyük tefsir ve fıkıh üstatlarından Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, dün Hz. Masume Haremindeki tertil programının başlangıcında bir konuşma yaptı. Özellikle gençlerin yoğun katılım sağladığı programda Ayetullah Mekarim Şirazi şöyle konuştu:

Kur’an-ı Kerim’in kıraat edildiği ve anlaşılmaya çalışıldığı bir ülkede yaşadığımız için Yüce Allah’a şükretmeliyiz. Bu ülke Kur’an ve Ehlibeyt öğretilerini hayata geçirmenin derdindedir. Bir zaman vardı ki böylesine ihtişamlı Kur’an celselerine katılmak bir tarafa dursun bunun hayalini bile kuramazdık. Kum kenti bu harekete öncülük etti ve şu anda ülkemizin dört bir yanında bu tarz Kur’an mahfilleri düzenlenmektedir. Artık Ramazan ayında Kur’an’ın tertille okunduğu bu mahfiller bir kültür ve geleneğe dönüştü.

 

Özellikle gençlerimizin Kur’an’la olan bağlarının güçlenmesi onları batıdan gelen kötü alışkanlıklara karşı koruma altına alacaktır. Hepimizin Kur’an mahfillerine katılması bir mesuliyettir. Bu mahfilleri boş bırakmayalım.

 

İmam Ali’nin (a.s) buyurduğu gibi “Kur’an kalplerin baharıdır.” Bu rivayet bize şunu anlatıyor: Tevhid, takva ve imanın fidanlarını kalbimize dikmek ve orada yetiştirmek istiyorsak bunun tek yolu Kur’an’a müracaat etmektir. Ramazan ayı da Kur’an’ın baharıdır. O halde özellikle Ramazan ayında Kur’an mahfillerine yoğun şekilde katılalım.

 


SHAFAQNA