Kur'an Nesli Der’den İmam Hasan’a (as) Atılan İftiralara Kınama

Kur'an Nesli Der’den İmam Hasan’a (as) Atılan İftiralara Kınama

“Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar, oysa kâfirler istemeseler de Allah kendi nurunu tamamlayacaktır.” Saf/8

Günümüz dünyasının sorunu ilim, bilim eksikliği değildir, günümüz insanının sorunu iman ve maneviyattan yoksun olmasıdır. Toplumlar insani değerlerden, iman ve maneviyattan uzaklaştıkça kaos ve krizlerden kurtulamıyor.

Her Müslümanın en büyük kutsalı olan, Kur’an-ı Kerim ve Peygamber’ ine de herkesin saygı göstermesini ve hiçbir şekilde hakaret etmemesi insan olmanın en temel şartıdır.

Fahr-i Kâinat Efendimiz Muhammed Mustafa (saa) “Hasan ve Hüseyin cennet gençlerinin efendisidir.” “Allah’ım ben onu seviyorum, sen de onu ve onu seveni sev.” diye buyurmuş ve yine o Hazret “Kim Hasan ve Hüseyin’i severse beni sever, kim de onlara buğz ederse bana buğz eder.” buyrukları ile kırmızı çizgisini çekmiş. Ona rağmen bu kişi İmam Hasan’a hakaretler etmiştir.

Bizler Allame Tabatabai Kur’an Nesli Derneği olarak sözde İlahiyatçı İlhami Güler’in sözlerini şiddetle kınıyor ve yetkililerden bu kişi  için gerekli cezai işlemleri yapmalarını temenni ediyor ve yaşanan bu hadiseyi kınayıp lanetliyoruz.