Kum Din ve Mezhepler Üniversitesi Rektörü ile Papa Francis ile görüştü

Kum Din ve Mezhepler Üniversitesi Rektörü ile Papa Francis ile görüştü

Kum Din ve Mezhepler Üniversitesi Rektörü Hüccetül İslam Seyyid Ebul Hasan Nevvab ve beraberindeki heyet, dünya Katolik liderinin Vatikan'daki konutunda bir araya geldi

Kum Din ve Mezhepler Üniversitesi'nin duyurduğuna göre üniversitenin rektörü Hüccetül İslam Seyyid Ebul Hasan Nevvab ile beraberindeki heyet Vatikan'da dünya katoliklerinin lideri Papa'nın konutunda Papa Francis bir araya geldi.
Samimi bir ortamda geçtiği belirtilen toplantıda Seyyid Nevbab'ın Din ve Mezhepler Üniversitesi'nin faaliyetlerine ilişkin şöyle dediği kaydedildi: Din ve Mezhepler Üniversitesi'nin misyonu dünyada barış ve dostluğu yaymak için tüm dinlerin öğretilerini aktarmaktadır.

Dünya katoliklerinin lideri Papa Francis ise Din ve Mezhepler Üniversitesi'nin faaliyetleri hakkında bilgi aldıktan sonra şunları söyledi: Günümüzde İslam ve Hristiyanlık geçmişe nazaran daha iyi ilişkilere sahiptir. Bunun sebebi ise bu konuda adım atan insanların çabalarının olmasıdır.
Dünya Katoliklerinin liderinin Din ve Mezhepler Üniversitesi'nin yayınladığı eserler kendine gösterildiğinde "Bu eserleriniz tıpkı peygamberlerin vahyi açıklamadaki görevlerine benziyor" diyerek şaşkınlığını dile getirdiği belirtildi.
Papa ayrıca "Din ve Mezhepler Üniversitesi'nde Hristiyanlık kürsüsünün kurulmasını desteklediklerini" vurguladı.
Görüşmede üniversite rektörünün himayesinde yayınlanan eserler, Papa Francis'e takdim edildi.