Hz. Ali'nin (a.s) Mübarek Doğumu ve Babalar günü

Hz. Ali'nin (a.s) Mübarek Doğumu ve Babalar günü

Velayet güneşi İmam Ali 'nin (a.s) mübarek doğum günü, Allame Tabatabai Kur'an Nesli Derneğinde kutlandı.

 Allah Resulu şöyle buyurmuştur:

"Ali, Hakkın ayeti ve hidayetin sancağıdır."

Ali'nin görkemini ve faziletlerini anlatmak isteyen kimse, nefes aldırmaz bir acizliğin kıskacına girer; şaşırıp kalacak, ne diyeceğini bilemez. Akıllara durumluk veren bu fenomeni hakkında, onun düzeyine yaraşır bir söylem geliştirecek tek bir insan dahi yoktur.

Zira Peygamber buyuruyor:

“Ey Ali! Seni benden ve Allah'tan başka hiç kimse hakkıyla tanıyamamıştır.”

Muttakilerin önderi olan İmam Ali'nin (a.s) doğumu Recep ayı'nın 13. Gününde, Allame Tabatabaî Kur'an Nesli Derneği tarafından büyük bir coşkuyla kutlandı.

Bizler programımıza pandemiden ötürü kısıtlı sayıda katılımcı kabul edebildiğimiz için tüm İmam Ali (a.s) sevenlerini davet edemedik ancak Kur'an Nesli Derneği olarak hazırlanan programa hocalarımız ve öğrencilerimiz eşlik ettiler.

Bu yıl da aynı geçen yıldaki gibi, Hz. Ali'nin (a.s) doğum günü münasebetiyle ulaşabildiğimiz evleri ziyaret edip doğum günü pastası ikram ettik. Ehl-i Beyt dostlarının evlerini ziyaret edip pasta ikramında bulunduğumuzda onların yüzlerinde oluşan tebessüm ve sevinç bizleri çok mutlu etti...

Ehl-i Beyt İmamlarının ve özelde de İmam Ali'nin (a.s) doğum gününü yad etmek, bu günün önem ve anlamına değinmek ve insanları bu yönde bilinçlendirmek bizim için çok anlamlıydı.

İmam Ali'nin (a.s) doğum günü aynı zamanda Ehl-i Beyt dostları tarafında da "Babalar Günü" olarak kutlanmaktadır. Bu değerli günü tüm Ehl-i Beyt dostlarına tebrik arz ederiz.