Hindistan Özel İslam Üniversitesi Başkanı Kur'an okumanın toplumsal yanlışların çoğunu ortadan kaldıracak önemli bir etken olduğuna değinerek Kur’an üzerinde düşünmeyi tavsiye etti.
Kuzey Hindistan'da Uttar Pradesh eyaletinde Aligarh Özel İslam Üniversitesi Başkanı Muhammed İslam Perviz Kur'an okumanın ve kavramlarının anlaşılması gerektiği konusunda şunları söyledi: Kur'an bizi sürekli talep eden ve el açan değil, aksine bağışlayıcı ve cömert bir konuma koymuştur. Ama bizler bugün dilenciliğe alıştık ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi unuttuk.
Fakirliğin toplumsal yanlışların kökeni olduğuna işaret ederek bugün Müslümanların çocukların eğitimi için fahiş paralar harcadığını oysaki toplumda pek çok yetim çocuk ve dul kadının bulunduğunu unuttuklarını, hatta okumayı düşünmeyi bırakın ekmek parası dahi bulamadıklarını ifade etti.
Perviz, Tevbe suresi 34 ayetine dikkat çekti ve ekledi :
وَالَّذِینَ یَکْنِزُونَ الذَّهَبَ وَالْفِضَّةَ وَلاَ یُنفِقُونَهَا فِی سَبِیلِ اللّهِ فَبَشِّرْهُم بِعَذَابٍ أَلِیمٍ
Altını, gümüşü biriktirip Allah yolunda harcamayanları elemli bir azapla müjdele. Kur’an okuduğumuzda hayatını zenginlik ve eğlence içerisinde geçirenlerin ahreti ve ilahi cezayı unuttuklarını anlıyoruz.
Müslümanların bugün ki ihtiyacı Kur’an’ı okumak ve onu anlamaktır, zira Kur’an’ı Kerim tüm insanlık için en iyi yol göstericidir.