Ezber Eğitimcileri

Ezber Eğitimcileri

Mısır'ın el-Uksur eyaletinde bu ülkenin Evkaf Bakanı Temsilcisi Şeyh Muhammed Salih Abdurrahman bu eyaletin şehirlerinde Kur'an ezber eğitimcileri için iki eğitim merkezi açıldığını bildirdi.

El-Uksur eyaletinde Mısır Evkaf Bakanı Temsilcisi, 25 Ocak'ta Evkaf Bakanlığının Kur'an ezberine harcadığı çabalar çerçevesinde doğru ve güvenilir bir eğitim arayan gençler ve diğer yaş grupları için arzulanan bir ortam yaratmaya çalışarak el-Uksur eyaletinde  Kur'an ezber eğitimcileri için iki eğitim merkezi açıldığını ifade etti.

Şeyh Muhammed Salih Abdurrahman ilk merkezin Asna şehrinde El-Zaviyat-ul Beyza camiinde ikinci merkezin ise El-Aksa eyaleti El-Tud şehrinde Al Yahya camiinde açıldığını belirtti.

El Aksar eyaletinde Mısır Evkaf Bakanı temsilcisi ''Bu merkezler sadece Kur'an ezberi ile sınırlı değildir. Orada öğrenciler Kur'an ezberini dini ve ulusal öğretiler temelinde öğrenirler. Tecvid ehkamı, kıraat eğitimi ve Kur'an ezberinin yanısıra tefsir ehkamı ve şer'i bilimler de öğretilmektedir'' dedi.

Bu merkezlerde eğitim alan öğrenciler farklı eğitim ve yaş grubu aşamalarındadır. Bazılarının lisans veya yüksek lisans derecesi vardır.

 

 

kaynak: iqna

 

 

Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın