Kuran Nesli Derneği Öğrencileri At Çiftliği Gezisi 2015

Kuran Nesli Derneği Öğrencileri At Çiftliği Gezisi 2015

Allame Tabatabai Kur’an Nesli Derneği tarafından organize edilen at çiftliği gezisinde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Kur’an  Nesli Derneği Kursu’nda eğitim gören öğrenciler kendilerine tahsis edilen araçlarla at çiftliğine götürüldü. At çiftliği gezisi pazar günü saat 08.00’de, Silivri’de bulunan ‘Mustang Range Binicilik Kulübü’nde yapıldı.Güne kahvaltıyla başlanıldı.

 Kuran Kursu öğrencileri  için  etkinlik kapsamında  ata binme, çiftliği gezme ve atlarla ilgili kısa bir süre geçirme fırsatı yaratıldı.Günübirlik ziyaretde bulundukları  bir ortam sunuldu.Oldukça keyifli dakikalar yaşayan çocukların doğayla iç içe olmalarını sağlayan bu etkinlikle aynı zamanda sosyal ilişkilerinin geliştirilmesine olanak sağlandı.

Atları seven onlara yem veren çocuklar çevreyi büyük bir merakla gezdi.Çocuklar daha sonra atlarla birlikte bol bol hatıra fotoğrafları çektirdi.Keyifli zaman geçiren öğrenciler temiz havayı soluyarak hayvanlarla birlikte eğlence dolu bir gün geçirdiler.Öğle namazının ardından piknik yapıldı.

Öğrenciler öğretmenlerin gözetiminde ve at yetiştiricileri eşliğinde at çiftliğini ve ağılları gezdi.Yakından gördükleri atlar hakkında bilgi sahibi olan çocukların onları severken duydukları mutluluk ve sevinç gözlerinden okunuyordu. Gezinin sonunda at yetiştiricilerinin çocuklara ata biniş kuralları ile at üstünde nasıl durulması gerektiği hakkında bilgiler vermesinin ardından çocuklar, tek tek ilk olarak ata binmenin heyecanını yaşadılar. Öğrenciler yine servis araçlarıyla evlerine bırakıldı.