Irak’ta ulusal Kur’an-ı Kerim yarışması başladı

Irak’ta ulusal Kur’an-ı Kerim yarışması başladı

Irak’ta 6. Ulusal Öğrenciler arası Kur’an-ı Kerim ezber, kıraat ve tefsir yarışması 13 Mart’ta Kerbela’da çalışmalarına başladı.

İmam Hüseyin (a.s) Türbesi haber sitesine göre, Varisu’l Enbiya Üniversitesi himayesinde düzenlenen yarışmada Türbenin Kur’an bilgi merkezi başkanı Kerrar El-Şimri bu haberle ilgili olarak bu yarışma dönemindeki faaliyetlerin, İmam Hüseyin Türbesi Daru’l-Kur’an-ı Kerim’e bağlı Kur’an Eğitim Merkezi tarafından Irak üniversite ve kurumlarında Kur’an-ı Kerim’in ulusal planının bir parçası olarak Irak’taki 20 üniversiteden 80’den fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildiğini ifade etti.

Adı geçen yarışmanın açılış töreni Türbe kârilerinden Hacı Adil El-Kerbelayi tarafından Kur’an tilavetiyle başladı. Daha sonra konuşmalarla devam etti.

Daru’l Kur’an başkanı Şeyh Hayreddin El Hadi, bu merkezlerin bireysel ve grup düzeyinde tekâmül edebilmesi için yarışmanın önemine değinerek yarışmacıların Kur’an üzerine düşünmeleri için teşvik edilmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Adı geçen yarışma iki aşamada dört gün boyunca 15 Mart’a kadar devam edecek.