Yine Hayırseverlerin Yaptırdığı Bir Kuran-ı Kerim Kursu Daha Hizmete Açıldı

Yine Hayırseverlerin Yaptırdığı Bir Kuran-ı Kerim Kursu Daha Hizmete Açıldı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde hayırseverlerin yaptırdığı Çataloluk Köyü Kur’an Kursu binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı.



Kastamonu'nun Cide ilçesinde hayırseverlerin yaptırdığı Çataloluk Köyü Kur'an Kursu binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Çatakoluk Köyünde gerçekleştirilen açılış törenine Cide Belediye Başkanı Nejdet DemirCide İlçe Müftüsü Ahmet Kacakoç, Cide Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Şefik Salcı, İl Encümen Üyeleri Mevlüt Ersin ve İmran Ata, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Ergün, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Ergün, Cide Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Üyeleri Bayram Ali Kılıç ve Talip Kalaycıoğlu, Velioğlu Köyü Dernek Başkanı Ercan Yıldırım, ÇADER Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sargın, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Çataloluk Köy Konağında gerçekleştirilen açılış programı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Çataloluk Köyü İmam Hatipi Mehmet Ali Paslanmaz'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim'in ardından Çataloluk Köyü Muhtarı Hüseyin Sargın, Kur'an Kursu'nun açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "El birliğiyle başarılamayacak hiçbir şey yoktur" dedi. Açtıkları Kur'an Kursu'nun maliyetinin 20 bin lirayı aştığını söyleyen Sargın, hayırseverlerin katkılarıyla köylerinin modern bir yapıya kavuştuğunu belirterek, "Maddi manevi emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ederim" diye konuştu.

Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir ise, Çataloluk Köyüne yapılan Kur'an Kursu için köy derneği ve muhtarlık heyetini yapılan hizmete öncülükleri ettikleri için tebrik ve teşekkür ettiğini ifade ederek, "Yapılan çalışmayı ve verilen emeği yerinde gördüm. Cide Belediyesi olarak her zaman böyle çalışmaları destekliyoruz. Bundan sonrada belediyemiz ve şahsım olarak, belediye sınırlarımızda ve görev alanımızda olmasa bile tüm köylerimiz için elimden gelen her imkanı sağlayacağımıza söz veriyorum. Çataloluk Köyümüze böyle bir eseri kazandıran ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından Kur'un Kursu binasının açılış kurdelesi kesildi. Ardından katılımcılara etli pilav, tatlı ve ayran ikramında bulunuldu.