‘’Vancouver’’ Camii Evsizlerin Kışlık Barınağı Oldu

‘’Vancouver’’ Camii Evsizlerin Kışlık Barınağı Oldu

Kanada’nın en eski camilerinden olan Vancouver Camisi kışın soğuk havasında barınacak yere ihtiyacı olanlara barınak oldu.

‘’CBCNews’’ haber kanalının aktardığı haber göre, yaklaşık on gün önce bu mescit bir hafta boyunca kapılarını evsizlere açmaya karar verdi. Ancak evsizlerin böyle insani bir işe olan ihtiyacından dolayı bu karar uzatıldı. Kanada’da Pakistanlı Müslümanların değerli başkanı ve Vancouver Camisinin mütevelli heyeti üyesi Harun Kohan şöyle dedi: Mescidin kapıları, bu ihtiyaç devam ettiği sürece devam edecektir.

Her gece 10 ila 15 kişi camiye geliyor ve onlardan bazıları gençlerdir. Müslümanlardan da gönüllü olanlar geceyi onlarla geçiriyor. Bu gönüllü kişilerin çoğu Müslüman gençlerdir.

Gönüllü kişiler evsizlerin battaniye, yastık ve yemek ihtiyaçlarını gideriyorlar ve geceleri de onlarla oturup kendi hikâyelerini ve hatıralarını onlarla paylaşıyorlar.

Evsiz olanların bazılarının telefonları var ve yardımsever olan bu gençler onlarla irtibatta olup onların yardıma ihtiyacı olduğunda yardım ediyorlar.

Büyük Vancouver Camisi eve ihtiyacı olanların sabah saat 7 ile 9 arasında camiye müracaat etmelerini ve kalacaklara gıda ve giyecek ihtiyaçlarının sağlanacağını duyurdu.