“Vahdet ve Tekfiri Akımlara karşı Mücadele Zorunluluğu’’ Başlıklı 30. İslami Vahdet Konferansı

“Vahdet ve Tekfiri Akımlara karşı Mücadele Zorunluluğu’’ Başlıklı 30. İslami Vahdet Konferansı

Üç gün sürecek olan 30. İslami Vahdet Konferansı açılışı bugün İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Genel Kurul Üyelerinin Yanı sıra dünyada 50 ülkeden fazla din âlimi ve fikir adamının “Vahdet ve Tekfiri Akımlara karşı Mücadele Zorunluluğu’’ sloganı ile başlamıştır.

Program uluslararası Kur’an karisi Muhammed Rıza Purzargari ‘nin Kur’an tilaveti ile başladı. Program İran İslam Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin konuşmasıyla başladı. Hasan Ruhani, dünya İslam âlimlerinin ve düşünürlerin tekfiri akımlara karşı yapmaları gereken çalışmalara ve öz Muhammedi dinin gençlere öğretiminin önemine vurgu yaptığı konuşmasıyla devam etti. İslam’ın tevhit inancına sahip tüm dinlerle birlik olunması hususunda, özelde Hz. Muhammed (s.a.a.)’in nübüvvetine ve genelde tüm peygamberlere saygı göstermenin dinin temellerinden olduğunu söyledi.
Ruhani konuşmalarının devamında Şia ve Sünni kardeştir ve hepsi müslümandır, Kur’an yolunda, yüce İslam Peygamberinin (s.a.a.) sünnet ve hayatının takipçileridirler dedi.

Programda Suriye Müftüsü Şeyh Bedrettin Hassun yaptıgı konuşmada şunları söyledi: Düşmanlar Müslümanlar arasında tefrika çıkarma peşindirler. Bu yüzden El- Ezher ve İslami merkezlerin tamamı düşmanın karşısında bir safta yer almalı ve birlik olmalıdır.

30. Tahran Uluslararası Vahdet konferansının diğer başlıkları ise Müslümanların içerisinde tefrika çıkarılmasında Tekfiri akımların rolü, ayrıca tekfiri örgütler aracılığıyla İslam dünyasının bölünmesinde sömürgecilerin rolü, Filistin’in kurtarılması yönünde İslam ümmetinin seferber edilmesi önünde ki tekfiri engel ve Siyonist düşmanın tekfiri akımları kötü amaçlı kullanmasıydı.