Ürdün’de “Beni İsrail” Sure Adlı Kur’an Dağıtıldı

Ürdün’de “Beni İsrail” Sure Adlı Kur’an Dağıtıldı

Ürdün’de “Beni İsrail” Sure Adlı Kur’an Dağıtıldı

 

Ürdün vakıflar ve din işleri bakanına bağlı bir kurum tarafından “İsra” suresinin adının “İsrail oğulları olarak değiştirilip basıldığı eski baskı Kur’anların mescitlere dağıtımına Ürdün halkında tepki yağdı.

Ürdün halkı itirazlarında Kur’an ayetlerinin ve adlarının tahrifi hakkında endişelendiklerini dile getirerek Vakıflar ve din işleri başkanına;  Denetleme kurumları nerede? Neden bu şekildeki Kur’anların Ürdün’e girilmesine izin verilmiş? Şeklinde itirazlarını dile getirerek sorularını yönelttiler.

Vakıflar bakanlığı Kur’an-ı Kerim işleri Müdürü “Abdülkerim Yunus” konu hakkında; sözü geçen Kur’anların ülkeye girişine bakanlık tarafından izin verilmediğini, ayrıca Kur’anların 90’lı yıllarda Pakistan tarafından basıldığını ve hattının bazıları tarafından sevildiği için Ürdün’e getirtildiğini dile getirdi.

Abdülkerim Yunus Kur’anların bazı Ürdünlüler tarafından sokulmasında sınır kontrollerin Vakıfalar bakanlığına ait olmadığın denetlemeleri başka kurumlar tarafından yapıldığını beyan etti.