Ürdün Ulusal Kur'an Ezber ve Tilavet Yarışması

Ürdün Ulusal Kur'an Ezber ve Tilavet Yarışması

Erkeklere özel El Haşimi Kur'an yarışması olarak bilinen 26. Dönem Ürdün Ulusal Kur'an Ezber ve Tilavet Yarışmasının ilk aşaması başladı.

Erkeklere özel El Haşimi Kur'an yarışması olarak bilinen 26. Dönem Ürdün Ulusal Kur'an Ezber ve Tilavet Yarışmasının ilk aşaması 13 Ocak'ta başladı ve 24 Şubat'a kadar devam edecektir.

Ürdün Evkaf Bakanlığı Dini Eğitim Bölümü Müdürü Hatem Hesimat  bu haberle ilgili olarak 'Yarışmanın ilk aşamasına 1500'den fazla yarışmacının katılması beklenmektedir' açıklamasını yaptı.

Hatem Hesimat  tüm gönüllülerden bu yarışmaya kayıt yaptırmak ve katılmak için ülkenin çeşitli illerindeki Evkaf idaresine müracaat etmelerini istedi.

Ürdün Evkaf Bakanlığı Dini Eğitim Bölümü Müdürü yarışmanın ikinci aşamasının Mart ayında ve nihai aşamasının ise Nisan ayında düzenleneceğini söyledi.

Hatem Hesimat   yarışma sonunda beş kişinin onurlandırılacağını beyan ederek 'Bu yarışma yedi bölümde düzenlenecek ve her bölümüm yaş sınırı vardır. 30 yaş altı grubuna özel tüm Kur'an ezberi veya 25 cüz ezberi, 25 yaş altı grubuna özel 20 cüz ezberi, 20 yaş altı kişiler için 15 cüz ezberi, 18 yaş altı grubuna özel 10 cüz ezberi , 12 yaş altı 5 cüz ezberi, 8 yaş altı grubuna özel bir cüz ezberi bu yarışmanın çeşitli bölümleridir.