Ürdün Okulundan “Bin” Kur’an Hafızı Yetiştirme Projesi

Ürdün Okulundan “Bin” Kur’an Hafızı Yetiştirme Projesi

Ürdün okullarından birkaçı “Bin” kız ve erkek öğrenci hafız yetiştirme projesi başlattılar

Ürdün okullarından birkaçı “Bin” kız ve erkek öğrenci hafız yetiştirme projesi başlattılar. Proje hafızlık örneğinin Ürdün çapında en büyük proje olduğu söylendi.

“arabi21.com” sitesinin vermiş olduğu habere göre: bu proje “الحصاد التربوی” okulları tarafından “Bin Kur’an Hafızı” (kız ve erkek) adıyla uygulamaya geçildi. Selva Ayiş projenin sahibi ve gözlemcisi: projemiz öğrencilerimiz tarafından çok iyi karşılandı ve neticesi beklentilerimizin de üstünde oldu, şeklinde konuştu.

Ekledi: projemizin hedefine ulaşması çok yakın ve aynı zamanda  beklentimizin de üstünde katılımcıyı kendine cezp etti.

 “Selva Ayiş” Kur’an eğitimi, tilavet ahkamı ve tecvit kuralları hakkında uluslararası izin belgelerini elde etti ve Ürdün’e “الحصاد التربوی” okullularına dönmeden önce Riyad’da birkaç yıl akademik faaliyetlerde bulunmuştur.

“Selva Ayiş” projenin detayları hakkında dedi: proje çocukların okul çalışmaları yanında Kur’an hafızı yapma garantisi veriyor. Okul derslerini etkilemiyor bilakis derslerinin başarılı olmasını ve farklı bölümlerde akademik olarak faaliyet göstermesini sağlıyor.

 “Selva Ayiş”’in beyanına göre “الحصاد التربوی” okullarında geçen yıl 900 kız ve erkek öğrenci Kur’an hafızlığı hakkında büyük adımlar attığını ve bunlardan 40 öğrencinin bir yıl içinde Kur’an’ı kerimin tamamını ezberlediğini söyledi.

Böylesine geniş çaplı bir proje Ürdün’de bir ilktir. Bu okul Ekrem Abdulkadir tarafında yönetilen Ürdün okullarının en büyüklerindendir ki farlı yaşlarda ve bölümlerde yüzlerce kız ve erkek öğrencilere hizmet vermektedir.