Ürdün'de Kur'an Konferansı

Ürdün'de Kur'an Konferansı

Uluslararası ''Kur'an mücizeleri yeni edebi çalışmaları'' konferansı Ürdün'ün evsahipliğinde ,bu ülkenin TafilaTeknoloji Üniversitesi Arap Edebiyatı Fakültesi çabasıyla düzenlendi.

Tafila Üniversitesi Başkanı Muhammed Heyrhurani konferansın açılış töreninde ''Üniversite hocaları, öğrencilerin hakikata ulaşmada kılavuzlarıdır. Kur'an hikayeleri ibret ve tefekkür kaynağıdır'' dedi.

Bu konferansta; ''diyalog edebiyatı'', ''Kur'an hikayelerinde kadının resmi'', ''Kur'an hikayelerinde karakter oluşturma'', ''Kur'an hikayelerinde mekan ve mekansal semboller'', ''Kur'an hikayelerinde sembol'', ''tefsir kitaplarında Kur'an hikayeleri'' gibi konular incelenerek ele alındı.

Irak üniversitesi hocalarından Taha Keysı konuşmasında konferansın düşünürlerin ve araştırmacıların biraraya gelmesi için bir fırsat olduğuna değinerek Ürdün üniversitesinin konferanslar ve bilimsel yuvarlak masa toplantıları düzenlemede pek çok çaba sarfettiğini ifade etti.

Konferansın açılış törenine Tafila üniversitesi bilimsel işler müdürü, mali ve idari müdür, farklı bölümlerin başkanları, profesörler ve öğrencileri katıldı.

Konferans aralarında uzman ve akademisyenlerin katılımı ile dini, siyasi ve sosyal konularla araştırma toplantıları düzenlenmiştir.

 

 

              Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın