Umman Ulusal Kur'an Elyazması Nüshasının Sunumunu Gerçekleştirdi

Umman Ulusal Kur'an Elyazması Nüshasının Sunumunu Gerçekleştirdi

Umman ulusal elyazması musafı bu ülkenin seçkin hattatlarından Salim b. Helfan El Beluşi tarafından yeniden yazılmıştır. Mübarek Ramazan ayıyla eşzamanlı olarak gösterime sunulmuştur.

Umman Ulusal Kur'an Elyazması Nüshasının Sunumunu Gerçekleştirdi


IQNA- Umman elyazması ulusal musaf nüshası ilk kez Ramazan ayında hicri 1424 yılında basıldı. Umman'ın meşhur Arap hattatı Salim b. Helfan El Beluşi tarafından bu Kur'an nüshasının yeniden yazılmasına başladı. 12 yıl sonra bu elyazmasının yeniden yazımını tamamlamayı başardı.

Bu elyazması Kur'an nüshası doğal geyik derisi ile ciltlenmiş ve altın, bakır ve gümüş suyu ile süslenmiştir.

Ağırlığı 25 kilogramdır. Boyutları 75 / 55 cm'dir. Birbuçuk metre uzunluğunda ayaklı ahşap bir muhafazası vardır.

Bu Kur'anın yazım, süsleme ve sayfa düzeni Ummanlı hattatlar ve sanatçılar tarafından yapılmıştır. Bu elyazması Kur'an nüshasını Umman Dini İşler ve Evkaf Bakanlığının çeşitli boyutlarda yayınlayarak Umman içi ve dışındaki camilerde dağıtılması kararlaştırmıştır.

Salim b. Helfan El Beluşi Umman'da ünlü Arap hattat üstadlarından birisi olarak kabul edilir. Umman'ın Karyat eyaletinde el Cuneyn bölgesinde 1960 yılında dünyaya gelmiştir.

Beluşi Arap hattını Mısır'da El Mesahete askeri okulunda öğrendi. 1992 yılından bugüne kadar Umman'da Arapça hat eğitimi vermektedir. Ayrıca O'nun Arapça hat üzerine yazılmış kitapları vardır. Bilimsel ve akademik kitap olarak kullanılmaktadır.