Uluslararası Necef Hat/Kaligrafi Yarışmasına Davet

Uluslararası Necef Hat/Kaligrafi Yarışmasına Davet

Yarışma Hz. Ali’ni (a.s) güzel sünnetini yaşatma adı altında yapılıyor. İlk güzel hat sanatının üstadı Hz. Ali (a.s) olarak bilinmektedir.

Uluslararası Necef Hat/Kaligrafi Yarışmasına Davet

“Es-Sefir” 7. Uluslararası Kur’an ayetleri güzel hat yarışmaları festivalinin şartları açıklandı. Es-Sefir, Arapça hat/kaligrafi çalışanlarını yarışmaya davet etti.

Uluslararası “Es-Sefir” festivali Küfe Mescidi ve ziyaretleri tarafından Haziran ayında Necef şehrinde düzenlenecek.

Bu festivalde uluslararası güzel yazı sanatına yer verilecek. Yarışma Hz. Ali’ni (a.s) güzel sünnetini yaşatma adı altında yapılıyor. İlk güzel hat sanatının üstadı Hz. Ali (a.s) olarak bilinmektedir.

Yarışmanın Kuralları

Yarışma sadece Kur’an ayetleri olmak üzere Nastaliq, Kûfi, Naskh ve Celi sülüs hatlarından kullanılacak. Kullanılan mürekkep kaliteli olma kaydıyla kelime ve harfler titizlik ve temiz bir şekilde kalemin geçtiği yol izleri belli olacak. Aynı zamanda imla kuralları ve harekelendirmeler dikkatli ve doğru yerlerde olacak. Kullanılan kâğıt ebadı 50x70 ve yazıların yatay olarak yazılması yarışmanın bir diğer şartlarındandır.

Es-Sefir, Gönderilecek eser sağlam gelmesi açısından özen gösterilmeli ve yıpranmalardan Es-Sefir ’in sorumlu olmadığını, aynı zamanda gönderilen eserlerin hiçbir şekilde iade edilmeyeceğini ve Küfe mescidine ait olduğunu dile getirdi.

Es-Sefir organizatörü, Irak dışından katılacak yarışmacıların gönderecekleri eserle beraber pasaportun ilk sayfasının fotokopisini, e-posta adresini ve açık adresini de beraberinde göndermeleri gerekli olduğunu ve yarışmaya kayıtın bu şekilde yapılacağını dile getirdi.

Yarışmacılar çalışmalarını en geç 21 Mart 2017’ye kadar gönderebilirler. Çalışmalar 13 Nisan da hakem heyetine sunulacak ve 30 Haziran 2017’de düzenlenecek kapanış merasimiyle yarışmacılara ödülleri verilecek.