Uluslararası Kur'an Yarışması

Uluslararası Kur'an Yarışması

Esra Hasan Uvlad İsa, İran'da düzenlenen 2. Dönem Uluslararası Kadınlara özel Kur'an Yarışması katılımcılarının rekabetlerini değerlendirerek yarışma hakkındaki görüşlerini açıkladı.

Tahran İrem otelinde düzenlenen 2. Dönem Uluslararası Kadınlar Kur'an Yarışması’na hakem olarak katılan Ürdünlü Esra Hasan Uvlad , Kur'an yarışması hakkında kendi görüşlerini kaydederek, Kur'an yarışmalarının hafızların ezberlerini tekrarlamaya ve ezberlenen ayetleri pekiştirme üzerine çalışmaya zorlayan faaliyetlerden olduğunu açıkladı.

Esra Hasan, ''Kur'an yarışmaları bu kutsal kitabın Müslümanlar arasında önemli bir yeri olduğunu göstermektedir. Kur'an ezber ve kıraatına teşvik etmekte uygun bir eylem olarak toplum üzerinde etkisi vardır'' ifadelerini kullandı.

İran ve Ürdün yarışmaları

Ürdünlü hakem iki ülke yarışmalarını karşılaştırarak, ''İran yarışmalarının özelliği hassas planlama ve dikkatli yönetimidir. Ayrıca ses, lahn ve ezber dahil olmak üzere tüm bölümlerdeki hakem yönetmelikleri hem hassas hem de kabul edilebilir niteliktedir. Böylece adalet yarışmada etkili bir şekilde uygulanmaktadır , hakemler sonuçları oldukça adil bir şekilde ilan edebilecekler'' açıklamasında bulundu.

Tahmini sonuçlar

Ürdünlü hakem İran ve Afganistan temsilcilerinin kabul edilebilir bir okuma gerçekleştirdiklerini, ama Cezayir temsilcisi Akila b. Kuruş'un hiç uyarı almadan tüm puanları topladığını ifade etti.

Yarışma; birlik faktörü

Ürdünlü hakem Kur'an yarışmalarını Müslümanlar arasında birlik nedeni olarak nitelendirerek, bu yarışmaların tüm Müslümanlar tarafından paylaşılan ortak bir kitap etrafında toplanarak gerçekleştiğini ve İran yarışmalarına farklı ülkelerden Şii ve Sünni dahil olmak üzere temsilciler katıldığını, bunun da Müslümanların Kur'an etrafında toplandığını açıkça ortaya koyduğunu söyledi.

Güzel ve farklı İran

Tahran kadınlar arası Kur'an yarışmasında Ürdünlü hakem şu ifadeleri kullandı: İran güzel bir ülkedir ve ben ilk kez bu ülkeye geliyorum. İran halkının benim için ilginç olan en önemli özellikleri misafirperverlik, diğer milletlere saygı, sıcak karşılama ve farklılıkları kabul etmektir. İranlılar diğer insanların görüşlerine saygı duymakta ve farklı bakış açılarını kabul etmektedir.

Kuralların gözden geçirilmesi

Esra Hasan, röportajın son bölümünde kuralların gözden geçirilmesi gerektiğini, bazı bölümlerin eklenebileceği ve bazılarının da değiştirilebileceğini ve kendi görüşünü yetkililere ilettiğini belirterek, genel olarak yönetmeliklerin kabul edilebilir olduğunu ifade etti.

 

 

              Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın