Ulusal Kur'an Meclisi

Ulusal Kur'an Meclisi

BAE Şarce hakimi Sultan bin Muhammed Kasımi bir karar yayınlayarak bu Emirlikte Ulusal Kur'an Meclisi kurulması emrini ''Kur'an'a özel dikkat ve bu İlahi kitabın teşvik edilmesi'' hedefiyle çıkardı.

Bu Meclisin ana merkezi Şarce şehrindedir. BAE diğer şehirlerinde ve bazı ülkelerde bu meclisin şubelerinin kurulması Şarce hükümdarının emriyle mümkün olacaktır.

Şarce Kur'an-ı Kerim Meclisi Kur'anı Kerim'e sesli, basılı ve dijital çeşitli şekillerde odaklanma, Kur'an bilim ve çalışmaları üzerine araştırma desteği ve bu alanda ilgilenenlerin bilgi birikimini güçlendirmek ve Kur'an projelerini BAE içinde ve dışında desteklemek için oluşturulmuştur.

Kur'an elyazmalarının toplanması ve sergilenmesi, Kur'an seslerinin toplanması ve işlenmesi, BAE Şarce kentinde uluslararası Kur'an yarışmalarını bu alandaki uzman kuruluşlarla işbirliği içinde yürütmek, Kur'an alanında ulusal ve uluslararası düzeyde uzmanlaşmış bilimsel programların uygulanması ve bu alanda yapılmış araştırmaların yayınlanması gibi konular bu Meclisin görevleri arasındadır.

Kur'an eğitmenlerini diğer ülkelerde desteklemek ve eğitmek, Kur'an kıraat eğitimi için yazılım ve elektronik araçların kullanımını etkinleştirme, Kur'an'ı kerim'in uzaktan eğitim araçlarını destekleme, anlaşmanın imzalanması ve işbirliği bu meclisin diğer faaliyetleridir.

 

                                                                                                  

 

 

                      Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın