Uganda 'Bilal' Radyosunda Kur'anı Kerim Eğitimi

Uganda 'Bilal' Radyosunda Kur'anı Kerim Eğitimi

Uganda Bilal radyosu Başkanı Kampala'da İran İslam Cumhuriyeti Kültür Ateşesi ile görüşmesinde ' Bu medyanın en önemli dini faaliyeti Kur'anı Kerim eğitimi, İslam dinin tebliği ve dini konuların sunulmasıdır' dedi.

 Uganda'da İran Kültür Ateşesi Ali Bahtiyari kampala.icro Bilal radyo kanalını ziyaret ederek radyo başkanı Musa Mugereva ile ortak işbirliği hakkında görüşmelerde bulundu.

'Bilal'; İslami Kamtala Radyosu

Görüşmede Mugereva bu radyonun faaliyetlerini açıkladı. Bilal radyosunu İslami Kamtala Radyosu olarak tanıttı ki 10 yıl önce faaliyetlerine başlamıştı.

Musa Mugereva Bilal radyosunun Doğu, Batı, Orta ve Güney Uganda'ya erişilebilirliği ve büyük bir dinleyici kitlesine sahip olduğunu belirterek bu yayını Uganda'nın Kuzey bölümlerine kadar geliştirerek tüm ülke geneline yayma niyetinde olduklarını ifade etti.

Uganda Bilal Radyosu Başkanı 'Bu radyo dini, kültürel,siyasi alanlarda faaliyet göstermektedir. Önemli faaliyetleri Kur'anı kerim eğitimi, İslam dininin tebliği ve dini konular çeşitli vesilelerle yerel din adamları tarafından anlatılmaktadır' dedi.

Ali Bahtiyari günümüzde medya çalışmalarına daha fazla dikkat etmek gerektiğini ve bu radyonun İslam'ın gerçek mesajını iletmede daha fazla sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Vahdet için Müslümanlardan Tek Ses

İran İslam Cumhuriyeti Kültür Ateşesi İslam dünyasının bir bayrak altında birliğinin gerçekleştirilmesi için Müslümanların tek ses olmaları gerektiğini vurguladı. Hucurat suresi 10. Ayetine işaret etti: « إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ» İslam Peygamberine inanan tüm müminler kardeştir. Diğer taraftan Müslüman olmayanlarla iyi ilişkilere sahip olmak ve Müslümana yakışır iyi bir şekilde sosyalleşmek gerektiğini söyledi.

Bahtiyari İslam aleminde terörist ve aşırı hareketlerin varlığına değinerek İslam toplumundaki bu çatışma ve ihtilaflarda sadece kaybedenin Müslümanlar kazananın İslam düşmanları olduğunu belirtti.

Görüşmede taraflar tevafuka vararak ortak olarak İran Kültür Ateşeliğinin mübarek Ramazan Kur'ani programlarının hazırlanmasına ek olarak dinlerarası söyleşiler alanında programların hazırlanması , birlikte çalışma yolları ve ikili işbirliğinin nasıl olacağı konusunda kararlar alındı.