Üç Yaşındaki Nijeryalı Dahi Tüm Kur'anı Kerim Hafızı Oldu

Üç Yaşındaki Nijeryalı Dahi Tüm Kur'anı Kerim Hafızı Oldu

Nijerya'nın Zaraya kentindeki üç yaşındaki dahi küçük çocuk tüm Kur'anı Kerim hafızı olmayı başardı.

 
Üç Yaşındaki Nijeryalı dahi Tüm Kur'anı Kerim Hafızı Oldu


 Nijeya'nın Daily Truth gazetesi şöyle yazdı: Tüm Kur'an-ı Kerim hafızlığında üç yaşındaki çocuğun olağanüstü yeteneği Uluslararası Kur'an yarışmasında başarılı olması Zaraya kenti sakinlerini şaşırttı.

Rapora göre, üç yaşındaki Nijeryalı çocuğun ismi Muhammed Şemseddin Ali'dir. Bir buçuk yaşındayken Zaraya kentindeki Şeyh Encu Abdullah Uluslararası Kur'an eğitim mektebine gitti. Üç yaşında tüm Kur'an-ı Kerim hafızı olmayı başardı.

Şeyh Encu Abdullah Kur'an okulunda sütten yeni kesilen bir yaşında çocuklar için özel Kur'an eğitimi mevcuttur. Ebeveynler çocuklarını bu programa kayıt ettirmektedir.

Nijeryalı dahi küçük çocuğun babası Ali Şemseddin bu Kur'an okulunun müdürüyetini üstlenmiştir. Çocuğunun sütten kesildikten sonra zihninin konuları öğrenme için hazır olduğuna inanmaktadır.

Muhammed'in kendi yaşıtları arasında Kur'an ezberleyen tek çocuk olmadığını ama onun yeteneği ve gücünü belirginleştiren özelliğinin uluslararası Kur'an yarışmasında başarılı olması olduğunu sözlerine ekledi.

Bu dahi Nijeryalı çocuk Arapça ve İngilizce konuşma yeteneğine sahiptir. Çocukların anaokulunda yaptığı tüm faaliyetleri gerçekleştirmeye kadirdir.

Zaraya Nijerya'nın en önemli şii kenti ve bu ülkede Nijerya İslami Hareket liderliği merkezidir.