Türkiye'de Yaz Kur’an Kursları Açılacak

Türkiye'de Yaz Kur’an Kursları Açılacak

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’nca “Gel bu yaz Kur’an’ı gönlüne yaz” sloganıyla düzenlenen yaz Kur’an kursları 20 Haziran’da başlayacak

Türkiye, Yaz Kur’an Kurslarında 3.5 milyon öğrenci ağırlayacak

IQNA – Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu sezon da yaz Kur’an kurslarını başarıyla gerçekleştirmeyi arzuladıklarını söyledi.

Amaçlarının kendilerine emanet edilen çocukları en iyi şekilde yetiştirmek olduğunu vurgulayan Albayrak, "Yaklaşık 3 buçuk milyon öğrencimizi cami ve Kur’an kurslarımızda ağırlıyoruz. Yaz döneminde çocukları camiyle, caminin mihrabı, kürsüsü, minberi, imamı, müezziniyle tanıştırmak, onları Kur’an’ı, yüce dinimiz İslam’ı sevdirerek eğitmek istiyoruz. Yaz Kur’an kurslarımız için kitaplarımız, müfredatımız ve programlarımızı hazırladık” dedi.

Albayrak, yaz Kur’an kurslarını her yıl olduğu gibi bu yıl da "Gel bu yaz Kur’an’ı gönlüne yaz” sloganıyla başlattıklarını belirterek, şöyle devam etti: "Yaz tatilinde çocuklarımızın oynamaya, eğlenmeye de ihtiyaçları var. Biz çocukların hem eğlenmelerini hem öğrenmelerini arzu ediyoruz. Bu nedenle yaz günlerinde 9 hafta süren bu eğitimimiz günlük 3 saatten oluşuyor”.

Bu yıl yaz Kur’an kurslarının 2 haftasının ramazana denk geldiğini hatırlatan Albayrak, bu dönemde çocuğun camiyle buluşmasının ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Albayrak, ramazanın bereketinin yaşandığı camilerde, cemaat namazı kılındığı bir ortamı çocuğun görmesinin onun manevi hayatına ciddi katkılar sağlayacağının altını çizdi.