Trump’a Karşı Protestoda Kur’an Dağıtıldı

Trump’a Karşı Protestoda Kur’an Dağıtıldı

“biz dünyada barışı, adaleti ve eşitliği yaymaya çalışan dinin milyarları aşan takipçileri ve temsilcileriyiz. İslami ve Kur’an’i öğrenimlerin dışından hareket eden ve azınlıkta olan bir grup aşırıcıların yaptıkları barış ve adalet yanlısı olan Müslümanlara nispet edilemez. O aşırıcı azınlık gruplar İslamın temsilcisi değildir.”

Trump’a Karşı Protestoda Kur’an Dağıtıldı

Kanada’nın Kingston kentinde Trump’ın almış olduğu mülteci kararına karşı düzenlenen protestoda, bir müslüman genç Kur’an dağıtarak İslam’ın hakikatini tanıtmaya çalıştı ve Trump’a karşı itirazını bu şekilde dile getirdi.

İqna haber ajansını vermiş olduğu haberde, ABD başkanı Trump’ın almış olduğu 7 İslam ülkesinden gelen muhacirlere giriş yasağının ardından başta ABD olmak üzere dünyanın birçok ülkelerinde Trump aleyhine protestolar devam etmekte. Geçtiğimiz günlerde Kanada’nın Kingston kentinde düzenlenen bir protestoda Müslüman bir genç farklı bir yola başvurdu. Müslüman genç Protestoda İngilizce mealli Kur’an’ı Kerim dağıtarak İslamın hakikatini göstericilere beyan etmeye çalıştı.

Müslüman genç Abdullah El-Esmer Kur’anları dağıtırken şöyle söyledi “biz dünyada barışı, adaleti ve eşitliği yaymaya çalışan dinin milyarları aşan takipçileri ve temsilcileriyiz. İslami ve Kur’an’i öğrenimlerin dışından hareket eden ve azınlıkta olan bir grup aşırıcıların yaptıkları barış ve adalet yanlısı olan Müslümanlara nispet edilemez. O aşırıcı azınlık gruplar İslamın temsilcisi değildir.”

Kingston şehrinin protestocuları farklı manalar içeren pankartlar eşliğinde protestolarını sürdürürken “her ne kadar biz mülteci yasağı kararı alan ülke olmasak ta ayrımcılığa karşı durmalıyız ve eğer böyle yapmazsak yanlış yapmış oluruz” dediler.

Trump Amerika sınırları içerisinde terörizmi önleme bahanesiyle böyle bir karar aldığını iddia etse de Libya, Irak ve Suriye gibi birçok insanın avare olmasının asıl sebebi kendi yarattıkları emniyetsizliklerdir ve ABD’nin bu ülkede desteklediği teröristler sayesinde bu insanlar ülkelerinden ayrılmış ve mağdur olmuşlardır.