Terörle Mücadele İçin Tunus'ta 100 Bin Hafız Eğitimi Çalışması

Terörle Mücadele İçin Tunus'ta 100 Bin Hafız Eğitimi Çalışması

Tunus Dini İşler Bakanı şöyle söyledi: Bu ülkede üç yıl süresince 100 bin Kur'an hafızının eğitim projesinin uygulanması terörizm ve aşırıcılıkla mücadele zemininde yapılan çabaların desteklenmesi doğrultusundadır.

Tunus Dini İşler Bakanı Muhammed Halil, 29 Mayıs'ta bu ülkenin Eryane eyaletine 100 bin Kur'an hafızının eğitimi projesinin uygulanmasına nezaret etmek için seyahat etti. Ve bu projenin bir devlet projesi olarak başarısı için bütün maddi ve insani kaynakların sağlandığını söyledi.

O' Üç yıl boyunca Tunus'ta 100 bin Kur'an hafızı eğitim projesi uygulanacak. Bunun amacı terörizm ve aşırıcılıkla mücadele alanında yapılan bütün çabaların desteklenmesidir' dedi.

Muhammed Halil şöyle açıkladı: Kur'anın konumunun geliştirilmesi için çabalar ve saf bir ruh ve davranışla bu İlahi kitabın itibarının geri verilmesi bazılarının açıkladığı gibi bir medya tartışması değildir. Belki kapsamlı bir programın parçasıdır. Tunus Dini İşler Bakanlığı bunu Arap-İslami kimliğine bağlı ılımlı bir nesil yetiştirme amacıyla aşırıcılık ve abartıdan uzak olarak icra etmektedir.

Tunus Ulusal Kur'an Derneği Başkanı Muhammed Meşfer, konuşması sırasında 'Bu ülkenin değişik yerlerinde Kur'an denetimi altında 600 şube Kur'an ezber eğitimi ve Tunus El Zeytuniye cami imamları ve teyidiyle bu İlahi kitabın tefsirini açıklamaktadır' dedi.

Muhammed Müşerref şöyle açıkladı: Bu proje Tunus Dini İşler Bakanı tarafından Kur'anın yerinin tanıtılması ve aşırıcılık ve dini fanatizm karşısında direnişte onun rolünün açıklanması amacıyla uygulanacaktır.

Üç yıl boyunca 100 bin Tunuslu vatandaşın Kur'an ezber eğitimi projesi çerçevesinde geçen yıl Mart ayında bu ülkenin Nabol eyaletinde başladı. Bu proje ülkenin diğer illerinde de devam edecek.