Tataristan'da Kur'ani Belgesel Film Çekimi

Tataristan'da Kur'ani Belgesel Film Çekimi

Filmin ana bölümü insanlık tarihinde Kur'anın rolü ve amacıdır. Bu belgeselde özellikle Kur'anın azameti ve tarihi üzerinde durulmuştur.

 

 

Rusya'da İran Kültür Ateşeliği Tataristan Cumhuriyeti Müslüman Dini İdaresi haber ajansından alınan bir basın bülteninde ' Tataristan Cumhuriyetinde Kur'an tarihi konusuyla bir film çekilecek. Bu belgesel filmin çekilmesine yeni başlandı.

Bu belgesel filmin ana bölümü insanlık tarihinde Kur'anın rolü ve amacıdır. Orada özellikle Kur'anın azameti ve tarihi üzerinde durulmuştur.

Bu belgesel filmin bölümleri Tataristan Cumhuriyeti Müslüman Dini İdaresi tarafından Tatar büyükleri ve aydınlarının Kur'anın yayınlanmasının geliştirilmesi ve bu İlahi kitabın yayınlanma tarihine tahsis edilmiştir.

  

 

 

 

Rus Kur'an araştırmacıları ve İslam bilimcilerinin işbirliği

 

 

Tatristan Kur'an belgeseli filminin yapımına katılan katılımcılar arasında Rusya'nın Kur'an araştırmacısı ve  İslam bilimcisi Yefim Rezvan, St Petersburg Antropoloji Müzesi Bilimsel asistanı, önde gelen İslam bilgini ve  Rus Hermitage müze müdürü Mikhail Petrovsky yer almaktadır.

Halihazırda St Petersburg şehrinde filmin yapımcı ve yapımcı grubu bu belgeseli filme çekmekle meşguldür. Bu belgesel Tataristan Cumhuriyeti Dini İdaresi tarafından çekilmektedir.insa