Tanzanyalı hafız; Kur'an Ehlinin Toplantısı Müslümanların Dayanışmasını Takviye Etmektedir

Tanzanyalı hafız; Kur'an Ehlinin Toplantısı Müslümanların Dayanışmasını Takviye Etmektedir

33. Dönem Uluslararası Kur'an yarışmasında tüm Kur'anı Kerim hafızı bölümünde Tanzanyalı temsilci dünyanın çeşitli bölgelerinden Kur'an severlerin biraraya gelmesinin Müslüman ümmetin arasında dayanışma ve birliğin güçlendirilmesi için önemli bir faktör sayıldığını vurguladı.

İran Uluslararası Kur'an yarışması tüm Kur'anı kerim bölümünde Tanzanya temsilcisi Ebubekir Muhammed Ömer Uluslararası Kur'an haber Ajansı (Iqna) yaptığı ropörtajda bu konuyla ilgili olarak ' Farklı mezhep ve dillerle dünyanın çeşitli bölgelerinden hafızlar ve kâriler ve Kur'an severlerin toplantısı bu büyük Kur'an etkinliğinde onların varlığı dünya Müslümanları arasında vahdet ve dayanışmaya sebep olmaktadır' .

'11 yaşında Kur'an ezberlemeye başladım. Şimdiye kadar yerel ve uluslararası Kur'an yarışmalarına katıldım. Arabistan Uluslararası Kur'an yarışmasında üçüncülüğü ve Cibuti Kur'an yarışmasında dördüncülüğü kazandım' dedi.

Ebubekir Muhammed Ömer Tanzanya'da çeşitli Kur'an yarışmaları ve faaliyetlerin düzenlendiğini ve Tanzanya Uluslararası Kur'an yarışmasının bu ülkedeki en önemli Kur'ani olaylardan birisi olduğunu kaydetti.

Ebubekir son olarak Kur'anın Müslümanların İlahi kitabı olduğunu ve İslam ümmetinin birliğini güçlendirmek için önemli faktörlerden biri kabul edildiğini ifade etti.

Tanzanyalı kâri; yarışmaya katılan kârilerin seviyeleri yüksek

33. Dönem İran Uluslararası Kur'an yarışması kıraat bölümü Tanzanya temsilcisi Reca Eyyub Iqna ile ropörtajında yarışmada bulunan kârilerin rekabetlerin ikinci gününde icraatlarının seviyelerinin yüksek ve iyi olduğunu söyledi.

Reca Eyyub 10 yaşında Kur'an tilavetine başladığını Kur'an tilavet ehkamı, kıraatını öğrendiğini ifade ederek Mısır'ın Ragıp Mustafa Galvaş, Şehat Muhammed Enver ve Muhammed Sadık Menşavi gibi kıraat şeyhlerini taklit ettiğini söyledi.

Bu Tanzanyalı kâri İran İslam Cumhuriyeti Kur'an yarışmasına katılımının Kur'an rekabetleri alanında ilk uluslararası deneyimi olarak açıkladı.

O son olarak yarışmanın organizasyonu ve yarışmacıların icrasını çok iyi olarak değerlendirdi.