Tahta Tabletlerle Kur'an Ezberi

Tahta Tabletlerle Kur'an Ezberi

Libya'da Kur'an ezberi , geleneksel tahta tabletler kullanılarak ve üzerine Kur'an ayetleri yazılarak gerçekleşir.

Libya'da, Ebrar Kur'an Ezber Merkezi, Kur'an ezberini tahta tabletlerde sürdürme geleneğini koruyan merkezlerden biridir ve öğrencilerine Kur'an eğitimi vermektedir. Bu ezber merkezi Libya'nın Mısrate şehrindedir.

Bu merkezin Kur'an  hocaları, Kur'an-ı Kerim ezberinde bu geleneksel yöntemin diğer yöntemlerden daha başarılı olduğuna ve Kur'an öğrencilerinin bu yöntem vesileyle birçok başarıya imza attıklarına inanmaktadır.

Kur'an öğrencileri,  öğrendikleri ayeti mürekkeple tahta tabletin üzerine yazarak yüksek sesle kıraat etmektedir.

Merkezin Kur'an hocası ve Kur'an aktivistlerinden olan Muhammed Sashu, bu Kur'an ezber yöntemi hususunda yaptığı açıklamalarda, ''Kur'an ezberinde, tahta tablet üzerinde yapılan geleneksel yöntem bizim atalarımızdan kalmıştır ve Kur'an ezberinin en iyi yolu olarak kullanılmıştır. Bu yöntemin olumlu sonuçları Kur'an hafızları için açık ve bellidir. Bu ülkedeki pek çok hafız bu yöntemi Kur'an ezberi için en iyi yol olarak görmektedir'' dedi.

Libya'da Kur'an ezberinin bu geleneksel yönteminin ortaya çıkış tarihi  tam olarak belli değildir. Lâkin Kur'an ezber hocaları bu yöntemi atalarından alarak nesilden nesile aktarmışlardır.

 

                                                                                             

 

 

              Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın