Suudi Savunma Bakanından Tokalaşmayan Müslüman Kıza Tepki

Suudi Savunma Bakanından Tokalaşmayan Müslüman Kıza Tepki

Müslüman kız inancından ötürü Alman cumhur başkanıyla tokalaşmadı

“Daily Express” haber ajansının yapmış olduğu habere göre Almanya cumhur başkanı Joachim Gauck öğrencilerle görüşmesinde, sırada bulunan örtülü Müslüman kız öğrenciye tokalaşmak amaçlı elini uzattı ancak Müslüman kız inancından ötürü elini vermedi.

Olayın hemen sonrasında Suudi savunma bakanı ve veliyi ahtın naibi Muhammed bin Salman olayı Twitter hesabından şiddetle kınadı. Bu olay Suudi makamlarının, İslam’ı sadece bir kimlik olarak kullandığını ve amelde de geri adım atarak gerçek yüzlerini gösteriyor.

Daily Express gazetesi: Müslüman kız öğrenci bu tutumu, Alman savunma bakanının Arabistan’a yapmış olduğu son ziyaretinde başını örtmediği için böyle bir tutumu sergilemiş olabileceğini yazdı.

Daily Express gazetesi şöyle devam etti: bu görüşmenin video kayıtlarında Alman cumhur başkanının bu durum karşısında şaşırıp utandığını söyledi. Devamında olayı, Alman sadrazamı Angela Merkel’in örtü konusundaki getirdiği yasağı ve savunma bakanı Ursula von Der Lahn Arabistan’a yapmış olduğu ziyaretinde başını örtmemesiyle irtibatlandırarak; bu olaylar karşısında cumhurbaşkanıyla tokalaşmayı ret etti, şeklinde oldu.

Muhammed bin Salman attığı Twitt’te: Alman savunma bakanının Arabistan’da örtüsüz oluşu özgürlüktendir ancak bu öğrencinin hareketi Arabistan’a ihanettir, dedi.