Suudi Arabistan'ın Kur'an Basım İşleminde Düzensizliği

Suudi Arabistan'ın Kur'an Basım İşleminde Düzensizliği

Medine'de Kral Fahd Kur'an Basım Kurulu faaliyetlerini bu kurulun çalışanlarının maaşlarının ödenmesinde gecikme yaşandığından dolayı durdurdu.

 
Suudi Arabistan'ın Kur'an Basım İşleminde Düzensizliği


 Medine-i Münevverede Kral Fahd Kur'an Basım Kurulunun 100'den fazla çalışanı maaşların ödenmesinde yaşanan gecikmenin önlenmesi amacıyla bu kurulun Genel Sekreteri Muhammed El Uvfi ile görüşme kararı aldı.

Rapora göre, görüşmede çalışanlar maaş ödemelerinin gecikmesi, maaşların ödenmesindeki düzensizlik, güvenlik ve iş istikrarının eksikliği ki çalışanlara maaşlarının ödenmesinde gecikme sonucunu oluşturdu. Muhammed Uvfi' ye ilettiler.

Suudi Arabistan Kur'an basım Kurulu çalışanları ' Bu kurum çalışanlarına maaşların düzenli ödenmemesi nedeniyle muhtelif dönemlerde 500 çalışan istifa etti' dedi.

Çalışanlar görüşmede Medine-i Münevverede Kral Fahd Kur'an Basım Kurulu Genel Sekreterinden, Suudi Arabistan Diyanet İşleri ve Evkaf Bakanlığının bu kurumun tüm işlerini üstlenmesini ve maaşların ödenmesi için acil bir çözüm aylık ve yıllık primlerinin verilmesini istedi.

Görüşmede eğer gelecek günlerde maaşların ödenmesindeki geçikme krizi çözülmezse olumsuz sonuçları olacağı vurgulandı. Bu merkezdeki Kur'anı kerim yayının azalmasının söz konusu olduğu dile getirildi.

Bazı çalışanlar Kral Fahd Kur'an Kurulu Genel sekreteri ile görüşmelerinde ' geçen yedi ay içerisinde maaşların ödenmesinde gecikme sorunu mevcuttu. Ama son iki aydır bu gecikme daha da arttı' vurgusu yapıldı.

Aynı halde onlar bu kurum çalışanlarının durumu hakkında bilgi almak için Suudi Arabistan Diyanet İşleri ve Evkaf Bakanlığı tarafından acil bir komite oluşturulmasını ve maaşların zamanında ödenmesini istedi.