Suriyeli Hakem Yarışmacılardan Razı/İran Görme engelli Hafızları Mutlu Etti

Suriyeli Hakem Yarışmacılardan Razı/İran Görme engelli Hafızları Mutlu Etti

İran Uluslararası Kur'an yarışması ses bölümü Suriyeli hakemi bu dönem yarışmacılarının ses bölümü düzeylerinden memnun olduğunu açıklayarak 'bu anlamda rekabetler önceki yıllara göre daha güçlüdür' dedi.

Suriye Kur'an aktivistlerinden ve 33. Dönem İran Uluslararası Kur'an yarışması ses bölümü uluslararası hakemi Rıdvan Derviş Uluslararası Kur'an haber Ajansı (Iqna) ile yaptığı ropörtajda bu konuyla ilgili olarak bu yılki yarışmaların ses düzeyinin geçen yıllara göre daha güçlü olduğunu yarışmacıların yarışmaya katılmadan önce düzgün değerlendirildiklerini söyledi.

O İran Uluslararası Yarışma yönetmeliklerinin çok doğru ve her yönden kapsamlı olduğunu ifade etti.

İran Görme Engelli Hafızları Mutlu Etti

Rıdvan Derviş görme engellilere özel uluslararası Kur'an yarışması düzenleme fikrinin çok iyi, yenilikçi, sevgi dolu olduğunu ve özel ihtiyaçları olan bu grup insanlarının kalbini ısıttığını söyledi.

Suriyeli hakem organizasyonun düzen ve icrada şimdiye kadar mükemmel ve ayrıcalıklı olduğunu belirtti.

İran Yarışmaları diğer Ülkelerin Yarışmaları ile Mukayese Edilemez

Rıdvan Derviş bu konuda sorulan soruya cevaben' Ben bu karşılaştırmanın mümkün olmadığını düşünüyorum çünkü İran İslam Cumhuriyeti uluslararası Kur'an yarışmaları düzenleme alanında bir öncüdür. Bu yarışmanın 33. Döneme ulaşması İran'ın Kur'an faaliyetleri ve programlarına özel dikkat ettiğinin göstergesidir' dedi.

Yarışmalar için Uygun Slogan

Rıdvan Derviş yarışmanın 'Bir kitap bir ümmet' sloganına dikkat çekerek ' İslam ümmeti şu anda bu slogana ihtiyacı vardı. Bana göre bu slogan doğru yerde ve zamanda kullanılmakta' dedi.

Derviş son olarak tekfiri akımların işlediği suçlara nispeten bilgilendirmede kâriler, hafızlar, müfessirler ve Kur'an aktivistlerinin rolüne değinerek 'Kur'an biz Müslümanların anayasasıdır. Bu İlahi kitap bizi tüm insani konularda örneğin barış, dostluk ve başkalarıyla arkadaşça ilişki konuları hakkında bilgilendirmiştir. Buna göre Kur'an Ehli, gençlere bu kavramları öğreterek bilinçlendirme görevi ile yükümlüdür' dedi.