Suriye’de Halep camisinde 18. Kur’an Ezber ve Tefsir Yarışması

Suriye’de Halep camisinde 18. Kur’an Ezber ve Tefsir Yarışması

Suriye’de 18. Kur’an ezber ve tefsir yarışması son turu, bu ülkenin vakıflar başkanlığı bünyesinde Halep şehri Zeynel Abidin camisinde başladı.

Uluslararası Kur’an haber ajansı Iqna’nın  El Cemahir haber merkezinden yaptığı habere göre; 18. dönem Kur’an ezber ve tefsir yarışması son turu ülke genelinde özellikle El Esed Kur’an kursu öğrencileri için vakıflar başkanlığı bünyesinde Halep şehri Zeynel Abidin camiinde başladı.

Bu yarışmada ayrıca Arapça hat ve kitap sergisi düzenlendi. El Esed Kur’an kursu öğrencilerinin ezber ve tefsir çalışmalarını gösteren film, dini ilahiler, dallarında birinci olanları ödüllendirme ve öğrenciler tarafından gerçekleşen Kur’an tilavetleri bu yarışmanın kapanış programlarından bazılarıdır.

Suriye vakıflar başkanlığı El Esed Kur’an ezber ve tefsir bölümü idari müdürü Muhammed Enes El Devamene yaptığı açıklamada 128 Kur’an öğrencisinin 1.turu geçtiğini açıkladı.

Devamında: El Esed Kur’an Derneği Suriye genelinde yedi şubeye sahiptir. Bu şubelerde yapılan yarışmalarda derece alan adaylar daha sonra Halep’te yapılan yarışmanın son turuna katıldılar dedi.

Halep’te ilk kez bu yarışma yapılmıştır diye sözlerine ekledi ve devamında şunları söyledi: Bunun yanı sıra ilk uzman Kur’an tefsir ve ezberi ve Nebevi hadis şerhi yarışması yapılacaktır.

Sözlerinin sonunda: Tefsirle beraber bütün Kur’an-ı Kerim ezberi, 20 cüz Kur’an-ı Kerim ezberi ve tefsiri, 10 cüz Kur’an-ı Kerim ezber ve tefsiri, tefsir eşliğinde güzel sesle Kur’an-ı Kerim tilaveti yarışması bu yarışmanın çeşitli bölümlerinden bazılarıdır diye ifade etti.