Sudan Uluslararası Kur’an Yarışmaları Başladı

Sudan Uluslararası Kur’an Yarışmaları Başladı

11 Aralığa kadar sürecek olan yarışma 13 Aralık Cuma günü kapanış merasimiyle son bulacak.

Sudan Uluslararası Kur’an Yarışmaları Başladı

8.Uluslararası Sudan, “Hartum Ödülü” Kur’an yarışmasının elemeleri 5 Aralık Perşembe günü başladı. Elemelerden geçecek 55 ülkenin 70 yarışmacısı 7 Aralık 2017 Cumartesi günü Ana salonda yapılacak asıl yarışmalara katılma hakkına sahip olacak.

Sudan Kur’an Yarışmaları organizatörü resmi sitesinin “furqan.sd” vermiş olduğu haberde “Hartum ödülü” Kuran yarışmasının elemelerine, yarışmacıların ağırlandığı hotelde başlandığını duyurdu. Burada tilavetlerini icra edecek yarışmacılar Cumartesi günü yapılacak asıl yarışmaya hak kazanacaklar.

55 ülkeden oluşan yarışmacıların 39’u Afrika kıtasından, 21’i Asya, 8’i Avrupa ve 2’si Amerika kıtasından 30’unun Bayan olduğu toplamda 70 yarışmacı bulunmakta

Yarışmacıların yaş sınırı 10 ile 23 yaş arası erkeklere, 10 yaş ile 40 yaş arası bayanlara tayin edildi.

Sudan devlet başkanı “Ömer el-Beşir ”in emriyle yarışmacı bayanlara tilavetlerini icra etmeleri için özel bölüm ihtisas kılındı.

11 Aralığa kadar sürecek olan yarışma 13 Aralık Cuma günü kapanış merasimiyle son bulacak.

Yarışmacıların Şartları ve Yarışmanın Detayları şöyle:

İki bölümden oluşacak bu yarışma erkeklerde 10 yaş altı ve 23 yaş üstü olmayacak ve yarışma Kur’an’ın tamamının ezberi, tecvit ve tertil, 23.cüzün kelime anlamları ve tefsiri şeklinde gerçekleşecek. Bayanlarda 10 yaş altı ve 40 yaş üzeri olmayacak, Kur’an’ın tamamının ezberi, tecvit ve tertil şeklinde gerçekleşecek.

Her iki grup yarışmacılar tecvit kurallarında “Kalun” “Verş” “Eddovri” ve “Hafs” Kurallarından birini tercih edebilecekler.

Hakem heyeti

Müsabakanın Hakem heyeti Mısır’ın tanınmış isimlerinden “Ahmet İsa El-Masaravi” Lübnan’dan “Mahmud bin Ahmed El-Ekavi” yemenden “Sadık Muhammed Abdullah” ve Sudan’dan “En-Naim Muhammed Hamza” ve  “Şeyh Muhammed Ahmed Ebubekir” olacak.