Sudan Kur'an Bilimleri Akademisine Kavuşacak

Sudan Kur'an Bilimleri Akademisine Kavuşacak

Sudan'ın başkenti Hartum şehrinin doğusunda el Nasr bölgesinde el Kura Kur'an Bilimleri Akademisinin temeli atıldı.

Sudan Kur'an Bilimleri Akademisine Kavuşacak


 Hartum şehrindeki el Kura Kur'an Bilimleri Akademisi İslami Yardım Fonlarının Uluslararası Konseyi ile ve Kuveyt el- Rahmete Uluslararası derneğinin yatırımıyla inşa edilecek.

Sudan Sosyal Kalkınma Bakanı Amal El-Beyli Kur'an Akademisi inşaatı için temel atma törenindeki konuşmasında ' Bu proje İslam ümmetine hizmet verme, Kur'an tecvit ve ezber eğitimine önem amacıyla uygulanacaktır' dedi.

O, bu projenin yakın bir gelecekte açılacağı yönündeki umudunu dile getirerek Sudan Müslüman camiasının Kur'an tilavetine hakim uzman kârilerin varlığından faydalanacağını beyan etti.

Törende Kuveyt'in seçkin Kur'an okuyucusu Fahd el- Kenderi 'Sudan halkının Kur'ana ve bu İlahi kitabı ezberlemeye olan aşkı bu ülkede geleneksel Kur'an eğitim mektephanelerinin varlığı bilinen ve tanınan birşeydir' dedi.

O Sudan'da bu Kur'an Akademisinin inşasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu akademinin Kur'an kıraatı alanında uzmanlaşmış olacağını öğrencilerin , hafızların ve kârilerin tecvit ehkamına hakim olarak yurtdışında ve Sudan genelinde Kur'an ezber eğitim öğretimi vereceğini belirtti.

Tören Sudanlı bakanlar ve yetkililer bu ülke İslami hayır kurumları başkanlarının bir dizisi bir grup Kur'an bilimleri öğrencileri, Kur'an hafızları ve Sudan ulemasının katılımıyla gerçekleşti.

İslami Yardım Kuruluşu Uluslararası Konseyi'nin mekanı Kuveyt'tir. Kuveyt Emirinin Müşaviri Abdullah el Matuk Başkanlığını üstlenmiştir.