Sudan'da Afrika Kur'an Basım Merkezi'nin Yıllık Oturumu

Sudan'da Afrika Kur'an Basım Merkezi'nin Yıllık Oturumu

20 Mayıs 2016- Daru Musaf Afrika isimli Afrika Kur'an Basım Yayın Merkezi Mütevelli heyeti yıllık oturumu 19 Mayıs'ta Sudan'da düzenlendi.

Bu oturum Sudan Evkaf ve İrşad Bakanı Nezar Şeyh Celil Şeyh El Mekaşifi gözetiminde Sudan'ın başkenti Hartum'da İslam ülkeleri heyetlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Arabistan, Katar, Kuveyt, Mısır, Türkiye ve bir dizi Afrika ülkesinden heyetlerin katılımıyla toplantı Hartum'da gerçekleşti.

Hartum toplantısında Afrika Kur'an basım merkezinin yıllık faaliyetlerinin raporu ve merkezin gelecek program bütçesi hazırlanarak ele alındı.

Toplantı katılımcıları Kur'anın üretim kapasitesi ve basımının yükseltilmesi ve bu alanda ilerleme ve yeni araçlardan faydalanma konularını incelenmiştir.

Daru Musaf Afrika Uluslararası Hayır Müessesesidir. 1994 yılında Kur'an nüshalarının basım, yayını ve ona hizmet amacıyla milyonlarca Müslüman Afrikalı için kurulmuştur.

Mütevelli heyeti 45 üye ile uluslararası kurum temsilcileri, Kur'an yayın ve eğitiminde aktif ve seçkin kişilerdir. Bu Merkezin faaliyetlerine nezaret etmektedir.