Siyonistlerin kütüphanesinde nadir Kur'an nüshaları

Siyonistlerin kütüphanesinde nadir Kur'an nüshaları

Siyonist rejim ulusal kütüphanesinde en eskisi miladi 9 yy kadar uzanan 100 el yazması nadir Kur'anı kerim nüshası yer almaktadır.

Siyonist rejimin kütüphanesine pek çok bilim adamı ve ulema gizlice gelerek mevcut değerli eserler üzerinde araştırma yapmaktadır

 

Siyonistlerin kütüphanesinde nadir Kur'an nüshaları + fotoğraf


Osmanlı mushafının sunumu; 1870 yılında Muhammed Hilmi'nin öğrencilerinden Hacı Muhammed Şerif Remzi hatıyla

Bir İsrail gazetesi bu zengin kütüphanenin içeriği hakkında şunu yazdı: Bu mekanda 120 yıl öncesine dayanan antika elyazma Kur'an nüshaları mevcuttur. Aynı halde özel havalandırma sistemi ve el yazması uzmanları gözetiminde 100 eski Kur'anı kerim nüshası kütüphanenin bir bölümünde korunmaktadır.

İsrail medyası ilk kez TV raporu yayınında bu kütüphanedeki mevcut el yazma eserlerin tanıtımını yaptı. Arap dünyasındaki pek çok eski eserler araştırmacısının merakını uyandırdı.

İsrail gazetesinin yazdığına göre, bu kütüphanenin eski değerli eserlere ayrılmış ve gelişmiş İslami bölümünün mevcut olup olmadığı belli değildir. 

Siyonistlerin kütüphanesinde nadir Kur'an nüshaları + fotoğraf


İsrail kütüphanesinde miladi 9yy /üçüncü hicri yılın ilk yarısına ait Kufi hattında musaf bölümü

Adı geçen kütüphane İsrail işgali altındaki Kudüs şehrinde'dir. Arap dünyası bilim adamları ve ulaması yıllık mahrem bir şekilde mevcut eserler hakkında araştırma ve inceleme yapmak için işgal altındaki topraklardaki bu merkeze gelmektedir.

Kütüphanedeki mevcut eski Kur'an nüshaları arasında Kufi hattında miladi 9 yy ait Kur'an nüshası, 13 yy ait Memlüklüler dönemine ait Kur'an, miladi 1614 yılında Emadeddin b. İbrahim Şirazi'nin yazdığı elyazması Kur'an bulunmaktadır.

Siyonistlerin kütüphanesinde nadir Kur'an nüshaları + fotoğraf


Şirazi mushafı; Emadeddin b. İbrahim Şirazi hattında Hicri 1023 yılında/ miladi 1614 yılında yazılmıştır

Bu kütüphanede mevcut diğer bir antika eser bin yıl öncesine ait Tevrat kitabına dikkat çekilebilir. Bu el yazması Şam Yahudi azınlıkları tarafından sıkı güvenlik önlemleri altında korunmaktadır.