Şangay camii; Kur'ani bir hazine + fotoğraf

Şangay camii; Kur'ani bir hazine + fotoğraf

Şangay'ın kalbinde Çin İslam Derneği kütüphanesi İslami bilimler alanında öğrenci ve araştırmacılar için 100 binden fazla dini , Kur'ani ve İslami kaynaklarla ilgili kitapları içerir.

Şangay Çin'in ekonomik başkenti olarak bilinen bir şehirdir. Bu şehirdeki Çin İslam Derneği camii çok kültürlü ve kimlikli bu ülkede İslam bayrağını geliştirmek için bir minbere sahiptir.

Cami 10 bin metrekarelik bir alan üzerinde altın bir kümbete sahiptir. 26 metre uzunluğunda bir minaresi vardır ki Çin İslam Derneği binası onu çevrelemektedir. Arkasında büyük bir park vardır muhtelif vesile ve bayramlarda bazende namaz kılmak için kullanılmaktadır. Ayrıca mescid de kadınlara özel bir namaz kılma yeri mevcuttur. Ahşap parçalar üzerine hat sanatıyla yazılmış Kur'an ayetleri bu ibadet mekanını süslemektedir.

Rapora göre caminin üst katında büyük bir kütüphane vardır. İslami bilimler alanında öğrenci ve araştırmacılar için 100 binden fazla dini , Kur'ani ve İslami kaynaklarla ilgili kitapları içermektedir. Ayrıca kütüphanede İslami eğitim-öğretim, dini ve fıkhi ehkam ve Peygamber sünneti kaset ve video arşivi korunmaktadır.

Çin İslam Derneği Müdürü Musi Can, bu konu hakkında ' yapımının üzerinden 90 yıldan fazla zaman geçen camii İslami konularda dini bilinç ,Müslümanların sosyal sorunlarının incelenmesinde ve bunların Çinli yetkililere sunulmasında önemli rol oynamaktadır. Şangay şehri camisi aynı halde Müslümanlara birçok kültürel faaliyet de sunmaktadır. 6 çalışanı ve 20 cemaat imamı bu camide faaliyet göstermektedir.

Çin İslam Derneği 79 bin Şangay Müslümanına ve bu şehir dışından 10 000 Müslümana hizmet sunmaktadır' dedi.

Musa Can Ortadoğu bölgesi Müslümanları ile Asya kıtası Müslümanlarının daha fazla etkileşimi için birbirleri ile muhtelif toplantılar yapmaları gerektiğini vurgulandı.

İslam Derneği Başkanı her Cuma aynı halde Ramazan ayı günlerinde pek çok Müslümanın Şangay camisine gelerek namazlarını burada kıldıklarını ayrıca Cuma hutbelerinde İslam dini öğretileri ve kuralları hakkında sohbet ettiklerini ve öğrencilerin dini meselelerdeki sorularını memnuniyetle cevapladıklarını ifade etti.

O şöyle devam etti: Şangay camii vaizleri ve cemaat imamı İslam'ın doğru öğretilerini gayrimüslimlere açıklamaktadır. İslam adı ile terörizm muhtelif ülkelerde yayılmıştır.

Musa Can 'ben ve tüm Çin Müslümanları dünyaya doğru İslam öğretilerini aynı halde Şangay'da muhtelif din takipçilerine uygun davranışlar sunmak için çalışmaktadır' beyanında bulundu.

3536251

 



بیش از صد هزار کتاب دینی و قرآنی در مسجد شانگهای

بیش از صد هزار کتاب دینی و قرآنی در مسجد شانگهای

بیش از صد هزار کتاب دینی و قرآنی در مسجد شانگهای

بیش از صد هزار کتاب دینی و قرآنی در مسجد شانگهای