Sanal ortamda “Barış dini; İslam” Kampanyası başlatılıyor

Sanal ortamda “Barış dini; İslam” Kampanyası başlatılıyor

Müslüman Alimler Meclisi, Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi de 9.toplantıda “barış dini; İslam” adında çok dilli kampanya başlatacaklarını duyurdu.

Müslüman Alimler Meclisi, Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi de 9.toplantıda “barış dini; İslam” adında çok dilli kampanya başlatacaklarını duyurdu.

“İqna” haber ajansının yapmış olduğu habere göre Müslüman Alimler Meclisi 9.oturumu Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi’de “El-Ezher” şeyhi “Ahmet El-Tayb” başkanlığında düzenlendi. Yapmış olduğu açıklamada, “Dünya Gençlik Kurulu” ’nu ve aynı zamanda sanal ortamda “barış dini; İslam” kampanyası başlatacaklarını bildirdi.
Açıklamada: Dünya gençlik kurulunun 2017 de kurulacağını, kurulda muhtelif din ve görüş ayrıcalığına sahip farklı milletler ve ırklardan gençlerin olacağı geçmekte. Ayrıca belli sayıda dünya din liderleri de bu kurula uzuv olacağı yazmakta.

Müslüman Alimler Meclisi bu açıklamada; dini öğretilerinin doğru tanıtımını “Barış dini; İslam” unvanı altında farklı dillerde El Ezher ve ilgili kurumları iş birliği ile sosyal kanallarda başlatılacağını dile getirdi.

Dünya gençleri ve Dini Liderler arasında diyalogların gerçekleşmesi için «مساحة‌ للحوار» “Diyaloglar için ortam” başlığı altında bir web sitesi açılacağı, barışçıl yaşam kültürünün dünyada yaygınlaşması gereğine vurgu yapılarak daha çok çaba gösterilmesinin gerekliliği, açıklamada yer almakta.

Müslüman Alimler Meclisi ayrıca bu açıklamada Peygamber efendimizin kutlu doğumunu İslam Ümmetine tebrik etti ve Mısır’da Kıptilerin merkez kilisesine düzenlenen ve Kıpti vatandaşlarının ölümüne sebep olan terör saldırısına değinerek; Mısır halkına ve devletine başsağlığı diledi. Sözü geçen saldırı 11 Aralık da meydana gelmiş, 25 kişinin hayatını kaybetmesine ve 50 kişinin de yaralanmasına sebep olmuştu.
Ve ekledi: Bu tarz olaylar dünya barış severlerin kalbine acı veriyor.

Müslüman Alimler Meclisi bu açıklamada İşgalci İsrail rejiminin Filistin ve Kudüs’te Ezanı yasaklaması hususunda İsrail’i kınadı ve ekledi: İşgalci İsrail rejiminin; Filistin topraklarının dini, kültürel ve toplumsal durumunu değiştirmeye hakkı yoktur.

Müslüman Alimler Meclisi El-Ezher Şeyhi Ahmet El-Tayb başkanlığında Temmuz 2014 de Kuruldu ve Merkezi Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’dedir.