Sanal Eğitim

Sanal Eğitim

Kuveyt uzaktan Kur'an eğitim dairesi başkanı, farklı ülkelerde ilgilenenler için çeşitli dillerde Kur'an sanal eğitim programının uygulanmaya başlayacağını bildirdi.

Kuveyt uzaktan Kur'an eğitim dairesi başkanı Muhammed Talal el Farisi, Kuveyt Diyanet İşleri ve Evkaf  Bakanlığı Kur'an işleri idaresine bağlı ''Kur'an internet kıraat evi'' olarak bilinen merkezde, Kur'an tilavetini düzeltme ve ilgilenenlere uzaktan eğitim yoluyla Kur'an ezber, tecvid ehkamını öğrenmelerine yardımcı olmak amacıyla yeni Kur'an kurslarına  kayıtların  başladığını duyurdu.

El-Farisi, İngilizce, Rusça ve Fransızca dahil olmak üzere birçok dilde Kur'an-i hizmetlerin sunulmasına değinerek yeni Kur'an halkalarının, Kur'an'ın internet üzerinden eğitimi için bu dilleri konuşanlara özel olduğunu söyledi.

Kuveyt uzaktan Kur'an eğitim dairesi başkanı ''Kur'an kıraat kursları kıraat evi üyeleri hocaları tarafından Kuveyt içi ve dışından doğru tilaveti öğrenmek isteyenler için düzenlenecektir. Bu Kur'an kursları öğrenciler için belirli zamanda bireysel kıraatlar ve Kur'an halkalarında toplu kıraatlar ve bu halkalara tüm katılımcıların katılımıyla yapılacak. Gözetmen hoca, katılımcılar tarafından yapılan her bir kıraatı izleyerek  düzeltir'' dedi.

Bu Kur'an kursları 25 ülkeden katılımcıların katılımı ile düzenlenir. Kuveyt İnternet kıraat evi tarafından katılımcılara bu Kur'an dönemine katılım sertifikası ve ödüller verilecek.

 

 

kaynak: iqna 

 

 

                              Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın