Rusya'nın 48 Üniversitesinde İlahiyat Eğitimi

Rusya'nın 48 Üniversitesinde İlahiyat Eğitimi

Rusya Devlet Hizmetleri ve Ekonomi Akademisi Sempozisyumunda Kilise Konseyi Dış İlişkiler Bölümü Başkanı 'Rusya'da 9 dini okul devlet standartlarına göre tıpkı İlahiyat fakültelerindeki gibi eğitim vermektedir. Bu dersler Rusya'nın 48 üniversitesinde öğretilecektir' dedi.

 Moskova'da İran Kültür Ateşeliği çabasıyla Mayıs ayının üçüncü haftasına özel basılarak yayımlanan Rusya Kültür ve Toplum neşriyesi 28. sayısında şöyle yazmakta: Rusya Devlet Hizmetleri ve Ekonomi Akademisi Sempozisyumunda Kilise Konseyi Dış İlişkiler Bölümü Başkanı Metropulit Elaryun ilahiyat derslerinin Rusya'nın 36 şehrinde 47 üniversitede tedris edildiğini ve diğer bir deyişle bugün Rusya'nın tüm bölgelerinin akademik düzeyde bu bölümle aşina olmalarına imkan sağladığını açıkladı.

Onun söylediğine göre, altı üniversitede teoloji eğitimi için özel programlar yürütülmektedir. Yedi üniversitede ilahiyat dersleri düzenlenmektedir ve buna ek olarak ilahiyat dersleri dokuz üniversitede eğitim dönemi süresince seçmeli ders olarak yer almaktadır.

Elaryun, Rusya'nın 9 dini okulunda ilahiyat lisans dönemi eğitim ve öğretimi devlet standartlarına göre, iki dini okulda yüksek lisans eğitimi verildiğini açıkladı.

Meropulit, bu bölüm için lisans, yüksek lisans, doktora alanında programların yapıldığını ve halihazırda ilahiyat bölümünde uzman bir kurulun doktora tezlerini değerlendirmek için oluşturulduğunu hatırlattı.

O son olarak şunları vurguladı: Bugün 'din kültürü temellerini' öğretmek için duyulan ihtiyaca şüphe yoktur. Bu derslerin eğitimi tecrübesi diğer eğitim seviyeleri ve ilimin diğer formlarında genişletmeliyiz. Benim inancıma göre, İlahiyat ve dini tanıma alanında kişilerin eğitilmesi her zaman akademik ve profesyonel şekilde olmalıdr.