Rusya Kur'an Akademisi Projesi Tanıtıldı

Rusya Kur'an Akademisi Projesi Tanıtıldı

Rusya Kur'an Akademisi Ulusal projesi bu ülke Müslüman alimlerinin bir dizisinin katılımıyla Moskova Ca'mi mescidinde tanıtıldı.

Kur'an Akademisi projesi Rusya Müslüman İşleri İdaresi Müftüler Konseyi meclis Başkanı birinci yardımcısı Roşen Abbasov nezaretiyle Moskova Ca'mi mescidi kompleksi konferans salonunda tanıtıldı.

Rapora göre, adı geçen proje yeni teknolojiler kullanılarak Kur'anı Kerim öğretilerini teşvik etmek amacıyla Rusya Müftüler Konseyi desteğiyle gerçekleşecektir.

Projenin tanıtımından önce Kur'an akademisi projesi teknik ekibi Rusya Büyük Müftüsü Ravi Eyneleddin ile görüştü. O projenin uygulamaya geçmesini takdir ederek projenin başarısı için başarılar diledi.

Rusya Kur'an Akademisi sorumlularından Ahmet Azimov projenin benzersiz özellikleri hakkında 'Kur'an akademisi projesi etkileşimli bir tasarımdır. Şöyleki her yaştan tüm vatandaşların özellikle Arapça Kur'anı kerim öğrenme fırsatı vermektedir.

Ayrıca O Rusya'ya ilave olarak diğer ülkelerden uzmanların bu projenin tasarımı ve başlamasında ortaklığı olduğunu hatırlattı.

Ahmet Azimov, bu projede Kur'anı Kerim eğitiminin aşamalı olarak testler eşliğinde yapılacağını sözlerine ekledi.

Bu proje 26 Eylül günü Kur'anı Kerim araştırmaları uluslararası konferansı çerçevesinde sunulacaktır.