Rusya'da Kur'an

Rusya'da Kur'an

Ayetullah Muhammed Ali Teshiri'nin kaleme aldığı "Kur'an Hakkında" kitabı, Rusya İslam Araştırmaları Vakfı tarafından ''Müslüman Ulusların Kültüründe Kur'an'' başlığı altında Rusçaya çevrilerek piyasaya sürüldü.

 Ayetullah Muhammed Ali Teshiri'nin “Kur’an Hakkındaki” kitabı Rusya İslam Araştırmaları Vakfı tarafından Rusçaya çevrilerek Moskova Oryantalizm Enstitüsü Akademik Çalışmaları Merkezi "İslamika" ile işbirliği içinde yayınlandı.

Arapça metni bulunan kitap Ayetullah Muhammed Ali Teshiri'nin makaleleri, tarihi ve edebi bilgilerini ve Kur'an'ın bakış açısında  İslam'ın önemli meselelerini ele alır. Tahsin Bedri tarafından derlenerek Rusçaya çevrilen kitap, ''Müslüman Ulusların Kültüründe Kur'an''  başlığı altında yayınlanmıştır.

Kitap ''Kur'an dizileri'' olarak Rusya İslam Araştırmaları Vakfı ve Rusya Bilim Akademisi Oryantalizm Enstitüsü işbirliğiyle yayınlandı. Kitap bu akademinin önde gelen Arapça hocası Dimitri Mikoliski ve Fris Nofal tarafından Arapçadan Rusçaya çevrilmiş ve 296 sayfa olarak basılmıştır.

Kur’an çalışmaları Rusya İslami Araştırmalar Vakfı'nın temel projelerinden biridir. Bu merkez Kur'an-ı Kerim'in Rusçaya tam çevirisini yayınlamanın yanı sıra, Kur'an ile ilgili çeşitli konularda 30 başlıklı eser yayınladı. 

Kur'an alanında yeni projeler, Rusya Bilimler Akademisi Antropoloji ve Etnoloji Müzesi  (Nadir eserler odası ) Uluslararası İslam Araştırmaları Merkezi ile işbirliği içinde devam etmektedir. El Kur'an web sitesi Rusça Kur'ani konular üzerinde aktiftir.

 

kaynak: iqna

 

                                   Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın