Rusçaya Kur'anın kavramsal çevirisi yayınlandı

Rusçaya Kur'anın kavramsal çevirisi yayınlandı

Moskova İslam Araştırmalar Enstitüsü نور القرآن فی تفسیر القرآن» Rusçaya tam ve ayrıntılı 12 ciltlik tefsirini yayınladıktan sonra Kur'an kavramlarının bir çevirisini yayınladı.

Bu eser, Ayetullah Seyyid Kemal Fakih İmani (İmam Humeyni (ra)'nin siparişi ile Kur'anı Kerim'in İngilizce tefsirini yayınlayan ilk kişidir) nezareti ile نور القرآن فی تفسیر القرآن tefsiri esasına göre telif edilerek yazılmıştır.

Be değerli çalışmanın içeriği Moskova İslam Araştırmaları Enstitüsü tarafından ve ACT yayıncılığı yatırımıyla hazırlanmıştır. ACT Rusya'nın en büyük yayınevidir ve ülke genelinde dağıtım merkezi vardır.

Bu eserin çevirisi Baris Nuryek ve Bilimsel editörliğü İlşad Nasırev İslamagolist, Felsefe ve Hikmet Araştırma Enstitüsü İrşad araştırmacısı tarafından gerçekleştirildi.

Kur'an kavramlarının tercümesi tefsir notlarını içermesi dikkate alındığında Rusça konuşanların Kur'an maarifi ve kavramlarını doğru anlamalarına yardımcı olur.

Kavramsal çalışmanın kapsamlı kısa ve anlaşılır olması Rusça konuşan genel halkın, araştırmacıların ve bilim adamlarının duyduğu ihtiyaç Moskova İslam Araştıma Enstitsüsü, ünlü ATC yayınevi ve Sadra yayıncılığın bu değerli eseri basarak yayınlamasına sebep olmuştur.