Polonya’da “Allah’ı Arama” Konferansına Makale Çağrısı

Polonya’da “Allah’ı Arama” Konferansına Makale Çağrısı

Polonya’da “Allah’ı Arama” Konferansına Makale Çağrısı

Uluslararası Ortadoğu Antropolojik bilimler komisyonu Polonya’nın Krakow şehrinde 10-11 Nisan 2017’de “Allah’ı arama, bireylerin Allah ile irtibatında doğacak kültür” konulu konferans düzenleyecek.

İqna haber ajansının “waset.org” sitesinden naklettiği habere göre konferansa hazırlanacak makale konuları; “Ortadoğu halkının Allah ile irtibata geçme aşamasının niteliği ve grup üyelerinin mezhep odaklı davranışları” olarak belirlendi.

Ortadoğu’da Mezhebi ameller, aileler, komşular ve camianın azalarıyla umumi mekânlarda yapılmaktadır.

Bundan dolayı araştırmacı yazarlar akide, düşünce ve amellerin yayılma sebebi hakkında araştırmalar yapıp yazılar yazmışlardır.

Örneğin bu tür araştırmacılar bireylerin birbirileriyle ilişkileri, mezhebi gruplar ve mezhebi amellerine açıklık getirmişlerdir.

Antropologlarda camia ve gruplar üzerine yoğunlaşarak,  akideler, düşünceler, toplumsal teamüller, mezhebi isteklendirme, dünya ilişkileri, toplumsal ve bireysel hüviyetleri inceleyip aydınlatmışlar.

Aynı şekilde mezhep rehberleriyle yaptıkları görüşmelerde ve incelemelerde halkın Allah hakkındaki düşünceleri, dini merasimlerini, manevi anlayışlarını ve zorluklardan kurtulma ümitlerini tanımlamışlar.

Nihayette bu konferansın hedefi zikredilen konularda makalelerin bir araya getirilmesidir. Konferansa katılmak isteyen herkes 15 Mart 2017’e kadar hazırladıkları makalelerin özetini şu adrese gönderebilirler. [email protected]