Play Store Üç Yeni Kur'an Yazılımı Sundu

Play Store Üç Yeni Kur'an Yazılımı Sundu

Google Play Store online mağazası üç yeni Kur'an uygulamasını kullanıcıların Kur'an ezber ve kıraatına yardımcı olmaları amacıyla sundu.

Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın

Kur'an-ı Kerim ezber ve kıraatında teknolojinin gelişimi  ve bunun Müslümanların günlük programlarına eşlik etmesiyle üreticiler dijital alanda kullanımı kolay yazılım üretmeye doğru yöneldi.

Bu doğrultuda Google Play Store üç yeni Kur'an yazılımı sundu. Bu yazılımlar kullanıcıların Kur'anı kolaylıkla ezber ve kıraatı için yardım etmektedir.

Ayet yazılımı;

Ayet yazılımı Kur'nın bütünleştirilmiş bir uygulamasıdır. Kullanımı kolay ve güzel görünümü ile muhatapları cezbetmektedir. Yazılım, kullanıcıların kullanmalarını kolaylaştırmak için parlak renklere sahiptir.

Bu yazılım, Kuveyt Uluslararası Kur'an  Ödülü en iyi yazılımını kazanmıştır. Üreticisi Riyad ''Tefsir'' Kur'an Araştırmalar Merkezidir.

Musaf yazılımı;

Bu yazılım kolay ve basit yolla internet bağlantısı olmadan farklı rivayetlerle farklı Kâriler tarafından ayetlerin dinlenmesi yeteneğine sahiptir.  Kur'an ayetlerini ezberlemek için ayetleri tekrar etme yeteneğine sahiptir.

Yazılımın diğer özellikleri, Kur'anın Kelime darağacına dayalı olarak ayetleri araştırma imkanı,  Kur'an-ı Kerim'in 10 kapsamlı tefsiri, Kur'anın boyutlarını değiştirip gece ve gündüz okumaları için sayfa ışığını ayarlamaya dikkat çekilebilir.

Tefsirle eşliğinde tecvidli renkli musaf yazılımı;

''Tefsir eşliğinde tecvidli renkli musaf''  yazılımı diğer Kur'an yazılımlarındandır. Google Play Store da sunulmuştur. Çeşitli özellikleri örneğin internet bağlantısı gerekmemesi, bu yazılımın yazılı tecvidli renkli musaf ile eşleşmesi, Kur'anda kelimelerin anlamı ve kolay tefsiridir.

Bu yazılımın diğer özellikleri ise Kur'an hatim duası, Kur'an kıraatı hakkında Nebevi hadisler , ayetlerin aranmasıdır. ''Simppro'' şirketi tarafından tasarlanmış ve üretilmiştir.

Bu yazılımlar geçen yıl üretilerek Google Play Store dan erişilebilir ve indirilebilir.