Pew Amerikan Enstitüsü; Dini Aileler Ailesever ve Mutludur

Pew Amerikan Enstitüsü; Dini Aileler Ailesever ve Mutludur

25 Nisan 2016-Amerika’da Pew Araştırma Enstitüsü son araştırmalarından birinde dindar ailelerin daha mutlu ve vakitlerinin çoğunu ailelerinin yanında geçirdiğini göstermiştir.

Bu yeni araştırma Amerikan halkının günlük yaşamında dinin farklı etkileri ünvanı ile gerçekleştirilmiştir.

Bu araştırma sonucu şunu gösterdi: Derin dini inançlara sahip olan insanlar aileleri ile daha fazla vakit geçirmekte sosyal ilşkilerde gönüllü olarak ihtiyaç sahiplerine yardım etmekte ve genel olarak daha mutlu ve hayatlarından memnundur.

Bu araştırma aşırı dindar ve daha az dindar olmak üzere iki grupta Allah ile ilişkileri hakkında şu açıklamada bulundu: Amerika’nın dindar insanlarının % 75’i geçen hafta en az bir kez Tanrı’ya şükür etmiş üçte ikisi Tanrı’dan yardım istemiş oysaki dindar olmayan insanların sadece üçte biri Tanrı’ya şükretmiş ve % 25 ondan yardım istemiştir.

Yaklaşık % 50 dindar insan ayda bir veya iki kez din hakkında aileleri ile sohbet etmekte. Sadece % 33 kişi aileleri dışında başkaları ile bu konu hakkında konuşmakta ama dindar olmayan insanlar nadiren bu konu hakkında konuşmaktadır.

Aynı halde araştırma Katoliklerin çoğunluğunun ahlaki meseleleri halletme ve sorunları çözmek için kendi bilgilerine başvurduklarını ve bu alanda kilisenin öğretileri ile iktifa ettiklerini göstermektedir. Dindar olmayan kişiler ahlakı altın kural diğerleri ile merhametli olma, iyi insan olma, başkaları ile etkileşim ve ilişkide saygı ve hoşgörü olarak tanımlamaktadır.