Pensilvanya Üniversitesi Cuma Namazında İslamı Tanıttı

Pensilvanya Üniversitesi Cuma Namazında İslamı Tanıttı

Pensilvanya Üniversitesi Müslüman Öğrenciler Derneği 29 Nisan’da Cuma namazını kılmak için bu üniversitenin manevi gelişim merkezinde toplanarak gerçek İslam’ı diğerlerine tanıttı.

 Pensilvanya Üniversitesi İslam Derneği üyesi Zekeriya Hayat ‘İslam geleneğine göre dini olarak Cuma günü haftanın diğer günlerine nazaran daha önemlidir. Cuma namazı ibadeti Müslüman öğrencilerle üniversite arkadaşları arasındaki ilişkileri genişletmek için çalışmaktadır’ dedi.

Mühendislik öğrencisi Hayati, birçok kişinin hem Müslüman hemde Amerikalı olunabileceğini bir fark olmadığını ve bunda da bir çelişki olmadığını bilmediğini söyledi.

O seçim kampanyaları aralarında medyada Müslümanlar hakkındaki mevcut kilişeleşmiş tasavvurların yoğunlaştığını ve şimdi iyi haberler yapma zamanı olduğunu sözlerine ekledi.

Pensilvanya üniversitesi öğrencilerinden Lee Garcia ilk kez Cuma namazına katıldığını ve Müslüman olmasa da İslam dinine eğilimi olduğunu söyledi.

Lee Garcia şöyle devam etti: İlk kez Kur’anı Kerimi okuduğum zaman içimde bir huzur hissettiğimi hatırlıyorum. Bu İlahi kitabın ayetleri bende hızlı bir şekilde etki gösterdi ve gözlerimden yaşlar boşaldı. Kur’an çok güzel bir kitaptır.

Hayat, Cuma namazı kılınmasına ek olarak ‘Mücadelenin tatlılığı’ konusu ile İlahi Peygamberlerin karşılaştığı zorluklar ve mücadeleler hakkında konuşma yaptı.

O yararlı çıkış yollarını anlamanın çok önemli olduğunu hayatta pek çok zorlukla karşılaşabileceğimizi ve bu zorlukların da bizi insan yapacağını söyledi.

Kimya Mühendisi öğrencisi Sali Ekber ‘ Cemaat namazı benim için iyi bir deneyim oldu. Hayat’ın konuşması yiyecek yüzünden bir Müslümana ayrımcılık yaptığım zamanı hatırlattı’

Kur’an onların davranışlarında bana saygı duymuyor bile olsalar insanlarla kötü davranılmaması gerektiğini öğretmektedir’ dedi.

Pensilvanya Müslüman Öğrenciler Derneği Cuma namazı programını bu üniversitenin en önemli binalarından birisi olan Alldeman düzenleme niyetindedir.