Pakistan Ve Kur'an Hafızlığı

Pakistan Ve Kur'an Hafızlığı

İstatistiklere göre, Pakistan dünyada Kur'an hafızı sayısı bakımından birinci sırada yer almaktadır. Sadece bir milyon yüz bin kız ve erkek öğrenci bugüne kadar Kur'an ezberlemeyi başarmıştır.

Bu yıl 73 bin kız ve erkek öğrenci Vefak el-Medaris el- Arabiye Kur'an ezber sınavlarına ve 26 binden fazla öğrenci de Tanzim-ul Medaris Kur'an ezber sınavlarına katıldı. Tüm bu Hafızlar Kur'an ezber sınavında başarılı olduktan sonra ezber sertifikalarını alıyorlar.

Dini okulların (Vefak el-Medaris el- Arabiye, Tanzim-ul Medaris, Vefak el-Medaris el-Selefiye, Medaris-ul İslamiyye)  şubelerinden alınan istatistiklere göre, bu yıl 120 bin öğrenci  Vefak el-Medaris el- Arabiye'de Kur'an ezberinde başarılı oldu. Bu arada en yüksek Kur'an ezberi sayısı bu okula aittir. Bu yıl 73 bin 427 kız ve erkek öğrenci bu merkezin gözetimindeki Kur'an ezber sınavlarına katıldı.

Ayrıca Tanzim-ul Medaris gözetiminde yapılan  Kur'an ezber sınavlarına 26 bin 132 kız ve erkek öğrenci katıldı.

İslami cemaat partisine bağlı olan Medaris-ul İslamiyye hafız sayısı bakımından üçüncü sırada yer almaktadır. Bu yıl bu okuldan 4 bin 752 öğrenci Kur'an ezberinde başarılı oldu.

Vefak el-Medaris el-Selefiye ise 3 bin 526 Kur'an Hafızı ile dördüncü sırada yer almaktadır. Bunlara ek olarak Tebliğ Cemaati (Diyubendi tarikatına ait cemaatler) okullarında Kur'an ezberi gerçekleşmektedir.

Tebliğ Cemaati okulunda yaklaşık 2 bin öğrenci Kur'an ezberlemektedir. Her yıl yaklaşık 500 bin kız ve erkek öğrenci Minhacül Kur'an okulunda (ünlü alim Tahir'ul Kadıri gözetiminde) Kur'an ezberliyor.

Bu öğrenciler Kur'an’ı bir buçuk ila iki yıl arasında ezberlemektedir. Bundan sonra Kur'an’ın zihinde kalması ve unutulmaması için iki yıl tecvid dönemi geçiriliyor. Genellikle Recep ayında Kur'an ezber sınavı gerçekleşmektedir.

 

              Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın