Pakistan'da Yarışma

Pakistan'da Yarışma

Pakistan Karaçi kentindeki İran Kültür Evi çabasıyla düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasına Şii ve Sünni din alimleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması, Pakistan’ın Karaçi kentindeki İran Kültür Evi sorumlusu Muhammed Rıza Bakıri, Sünni tanınmış alimlerden Şah Fiuzeddin Rahmani ve Makbul Ahmed, Müslüman Birlik Meclisi Başkanı, Karaçi'de Minhac-ul  Kur'an Bilimleri Eğitim Enstitüsü Başkanı  ve çok sayıda kişinin katılımıyla düzenledi.
Mevlana Şah Fiuzeddin Rahmani konuşmasında, ''Yüzyıllar boyunca dünyadaki Müslümanlar istikbarın entrika ve komploları nedeniyle çeşitli ihtilaflara ve bölünmelere maruz kaldı. İmam Humeyni'nin gelişi ve yorulmaz çabalarıyla Şiiler ve Sünniler arasındaki farklılıklar büyük ölçüde azaldı” dedi.

Rahmani şöyle devam etti: Kur'an yarışmaları, bilimsel ve araştırma konferansları, İran İslam Cumhuriyeti Kültür Evi tarafından Karaçi'de düzenlenen diğer önemli kültürel ve dini programlardır. Bu aslında İmam Humeyni'nin fikirsel ve manevi mücadelesinin devamıdır'' açıklamasını yaptı.

Karaçi kentindeki İran Kültür Evi sorumlusu Muhammed Rıza Bakıri de yaptığı konuşmada, "İslam ümmetinin başarısının herhangi bir zamanda ve her bölgede kurtuluşu ve başarısı Kur’an-ı Kerim’i hayatın merkezine koymakla mümkün olur. Dünyevi ve uhrevi zaferi yolu da dinin ilkeleri, Allah'a itaat ve Peygamber’in (s.a.v) yaşamını bir model olarak örnek almaktır” ifadelerini kullandı.

Tören sonunda Muhammed Sa'd b Rahmetullah, Muhammed Ömer b. Muhammed Şerif ve Arif Hüseyin güzel Kur'an okuma yarışmasının en iyileri olarak seçilerek tanıtıldı.

 

 

kaynak: iqna

 

Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın